Gerede Belediyesi tarafından, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde açılan deri ürünleri sergisinde Geredeli kadınların, deri atıklarından yaptıkları ürünlerin yer alıyor.
Gerede Belediyesi tarafından, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde, deri ürünleri sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Gerede'deki deri sektörünün öneminden ve büyüklüğünden bahsederek, şöyle devam etti:
“Türkiye'deki ayakkabılık derilerin %40'ı Gerede'de üretiliyor ve dolayısıyla da Gerede olarak bir sergi yapacaksak bunun Gerede'ye en çok yakışan deri ve deri ürünleri sergisi olması gerektiğini düşündük. Burada açacağımız deri ve deri ürünleri sergisi bizim için son derece önemli. Deri sanayi Türkiye'de birçok yerde bulunuyor, bunu hepimiz biliyoruz fakat Türkiye'deki en büyük ikincisi Gerede'de bulunmaktadır. Sergimizdeki ürünlerle ilgili bilgi vermek gerekirse, sergimizdeki bütün ürünler deri artıklarından yapılmış ürünler ve bu bizim için anlamlı bir sergi. Gerede Belediyemizin Kültür Sanat Merkezi'nde Halk Eğitim Müdürlüğümüzle beraber kurslar açıyoruz ve bu kursların arasında deri halı ve deri tablo kurslarımız da bulunuyor. Buradaki sergimizde kurslarımızda üretilen ürünlerimizi ve ayrıca kemer, çanta gibi deri ürünlerimizi sergileyeceğiz. Ben Bolu Belediyemize bizlere vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum ve sergimize bütün Bolulu vatandaşlarımızı davet ediyorum.”
“Emeği geçen herkesi kutluyorum.”
Ömer Baygın'ın ardından konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da, serginin açılmasında emeği geçen herkesi kutlayarak; Gerede'de bu tür güzel sergilerin açıldığını duyduğumda, Belediye Başkanımız Ömer Baygın'ı arayarak, bu sergileri Bolu'da da açabilir misiniz? diye sordum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, beni kırmadılar ve böyle güzel bir serginin Bolu'da da açılmasına vesile oldular. Ayrıca el emeği göz nuru ile bu sergideki ürünleri yapan hanımlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bende bir ayakkabı imalatçısı babanın kızı olarak derinin ne demek olduğunu, nasıl güzellikler yarattığını çok iyi biliyorum. Ben bir kez daha başta Belediye Başkanımız Ömer Baygın olmak üzere, serginin açılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve bütün vatandaşlarımızı bu güzel sergiye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, protokol üyeleri ve sergiye gelen davetliler tarafından sergideki ürünler gezildi.