Bolu'nun en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, yayınladığı bir mesaj ile son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı; sağduyu, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş yazılı olarak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

KANLI VE KARANLIK YÜZÜYLE…

Ülkemizde son bir hafta içinde bölücü terör örgütü tarafından Dağlıca ve Iğdır başta olmak üzere gerçekleştirilen terörist eylemler, yüreklerimizi bir kez daha derinden yakmıştır. Toplumumuzun huzuru ve güvenliği için, yurdun hangi köşesinde olursa olsun görevlerini, taşıdıkları üniformanın kutsallığıyla yerine getirmeye çalışan asker ve polislerimize yapılan saldırılar, ülkemizi terörün yıllardır süre gelen kanlı ve karanlık yüzüyle bir kez daha karşı karşıya bırakmıştır.

MİLLETİMİZİN TEK YÜREK OLMASIDIR

Bizler, bayrağının gölgesi altındaki her karış toprağını şehit kanlarıyla sulamış, asırlar boyu süregelen birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hiçbir tehlike karşısında geri adım atmamış, hiçbir tehdide boyun eğmemiş bir milletiz. Tarih boyu birlikte, bir arada yaşamış milletimizi ayrıştırmaya, bölmeye, toplumsal barışımızı sabote etmeye, toplumumuzun ayrılmaz parçaları arasındaki ilişki ve bağları yok etmeye yönelik hiçbir eylem sonuca ulaşamamıştır. Bundan sonra da ulaşamayacaktır. Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir.

Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeyen bu ve benzer terörist zihniyete ve eylemlere verilecek en güzel yanıt, milletimizin tek yürek olmasıdır. Burada başta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine düşen en önemli görev ve sorumluluk, birliğimizi ve beraberliğimizi ön planda tutacak, gözetecek sağduyulu yaklaşım ve davranışlar sergilemektir. Zira unutulmamalıdır ki, aklıselimin göz ardı edildiği, birlik ve beraberlikten uzaklaşıldığı her söz, eylem ve davranış, her geçen gün bir yenisi ortaya çıkan terörist eylemlere daha fazla cesaret kazandırmaktadır.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ VE TÜM DESTEKÇİLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında, Türk iş dünyasının ve özel sektörünün yasal temsilcileri olarak, kolluk güçlerimize yönelik düzenlenen hain saldırıları gerçekleştiren bölücü terör örgütünü ve tüm destekçilerini şiddetle kınıyoruz. Terörist saldırılarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı ve metanet, yaralı asker ve polislerimize ise acil şifalar diliyoruz. Haber Merkezi