Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi: Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü ulusal bağımsızlık mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıkışı, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesindeki tüm olumsuz seyri ve kaderini değiştirmiştir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı andan itibaren tüm vatan sathında ulusumuzun birbirine sıkıca kenetlenerek Milli Mücadeleye daha sıkı sarılması, sonu tüm dünyaya kabul ve ilan ettirilen örnek bir bağımsızlık ve kahramanlık destanına dönüşmüştür.

Ulusal bağımsızlık mücadelemizin en anlamlı ve simge tarihlerinden olan 19 Mayıs'ı Büyük Atatürk'ün gençlerimize bayram olarak emanet ve armağan etmesi de, Cumhuriyetimizi omuzlarında yarınlara taşıyacak olan gençlere verdiği değeri ve önemi açıkça göstermektedir. Atatürk gençlerimize olan bu güvenini, 'Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir' sözüyle taçlandırmıştır.

19 Mayıs tarihinde başlayan bu ebedi var olma mücadelesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti, tarihten aldığı güç ile 100. yaşına doğru emin adımlarla ve hedeflerle ilerleyen, güçlü ekonomisiyle yarınlara güvenle bakan, saygın bir ülke konumuna gelmiştir. Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyet çizgisinde kalma asli amacından ayrılmaksızın gelişmeye ve kalkınmaya da devam edecektir.

Bu düşüncelerle tüm üyelerimizin, Bolu halkının ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Bolu iş dünyası adına kutluyor, başta bu büyük mücadelenin mimarı Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusal bağımsızlığımız için mücadele veren, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum.” Haber Merkezi