Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Bolu'yu ziyaretinde konuşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Yüksek Hızlı Tren'i gündeme taşıyarak, Alternatif bir yol ilimize çok yakışır” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

31 Mart mahalli ve idari seçimleri için Ak Parti'de çalışmalar hızla devam ederken, bakanlar Cumhur İttifakı Ak Parti Bolu Belediye Başkanı Adayı Fatih Metin'e destek vermek için ilimizi sık sık ziyaret ediyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise geçtiğimiz gün Bolu'yu ziyaret ederek Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamları ile bir araya geldi.

TIR PARKI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bakan Pekcan'ın ziyaretinde konuşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu'ya bir TIR parkı kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, Taşımacılık sektörü bizim için en önemli sektörlerden bir tanesi. Bizim E-80 ve D-100'e bağlantılı yollarımız var. Bu yüzden de burada bir TIR parkı oluşturulması için oda olarak çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda TIR karnesi veren odaların başında geliyoruz” dedi.

“HIZLI TREN OLURSA HARİKA OLABİLİR”

Ateş'in diğer gündeminde ise Yüksek Hızlı Tren için planlanan yolun Eskişehir değil Bolu üzerinden geçecek alternatif yolun kullanılması vardı. Bu konuyu Bakan Pekcan'a açan Ateş, hızlı trenin ilimizden geçmesinin harika olacağını ifade ederek, Bolu üniversite kenti. Yaklaşık 311 bin nüfusumuz var ve 33 bin öğrencimiz var. Şehir binde mertebesinde büyürken, üniversitemiz yüzde mertebesinde büyüyor. Bolu'nun artık üniversite kenti olduğunu ifade etmemiz gerekmektedir. Şehir analizimizi yaptığımızda İstanbul ve Ankara'dan gelen öğrencilerimiz üniversite nüfusunun yüzde 50'sini oluşturuyor. Karayolu dışında hiçbir alternatifimiz yok. Ulaştırma bakanımız ile de konuştuk, sivil havacılık alanında iyileştirmeler ve hızlandırmalar olacak. Bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz, umarız bir sonuca ulaşır. Önemli olan konu ise tren. Hem öğrencilerimizin kaliteli bir şekilde yolculuk etmesini sağlayacak. Düşünebiliyor musunuz 15 bin öğrenci şu an potansiyel tren yolcusu. Hızlı tren olursa harika olabilir. Bizim düşüncemiz, alternatif bir yol ilimize çok yakışır. Hem sizin desteğiniz hem diğer bakanlarımızın bu konunun takipçisi olması bizin için çok önemli. Siz de yardımcı olursanız çok seviniriz” ifadelerini kullandı.