Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlaması, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde büyük bir coşku ile yapıldı. Kutlamada Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül, hain terör örgütü PKK ve yanlılarına seslenerek, Bizim ülkemizi ya seveceksiniz, ya terk edeceksiniz” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu'da, Nevruz Bayramı kutlamaları devam ediyor. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz Kutlaması, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapıldı. Yapılan kutlamaya BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhur İttifakı Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül, Ülkü Ocakları Teşkilat Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“NEVRUZ TÜRK'ÜN BAYRAMI, BOZKURT BAYRAMIDIR”

Kutlamaların açılış konuşmasını yapan BAİBÜ Türk Dünyası Danışman Öğretmeni Doç. Dr. Dündar Yener, Nevruz'un Türk'ün bayramı, bozkurt bayramı olduğunun altını çizerek, Orta Asya'dan Balkanlara kadar uzanan çok geniş bir bölgede, yani Türkistan'da Nevruz, baharın gelişinin kutlandığı gündür. ‘Nev' ve ‘Ruz' kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen ve yeni gün anlamını taşıyan Nevruz, Türkler tarafından yeni yılın başlangıcı olarak kutlanmaktadır. Nevruz, bu coğrafyalarda yaşayan insanlar için Türk'ün kimliğidir. Bizler için Nevruz dirilişi, doğanın yenilenmesini, bolluğu, bereketi simgeler. İslam öncesi ve sonra dini motiflerin tamamlanmasıyla bugüne kadar kutlanan Nevruz Göktürkler'nde, Selçuklular'a, Osmanlılar'a, cumhuriyete aktarılmış bir ortak bir değerdir ve Türk milliyetçileri tarafından da kutlanmaya devam edecektir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Nevruz resmi bir bayram olarak kutlanmıştır. Bu bayram Türk insanına kendi kültürel kimliğini, kişiliğini, benliğini kazandırma yani Ergenokon'u anlamını kazandırma, anlama bayramıdır. Atatürk millileşme ile kendi kültürel özümüze dönme adetimizi, geleneğime dönerek olacağı inancındadır. Kendi kimliği kişiliği kazanmış olan millete, çağdaş olma yolu daha kolaydır. Bu bayram yeni bir yıla başlamanın heyecanıdır. Dağa, tarlaya, bahçeye çıkmanın bayramıdır. Çalışmaya başlamanın bayramıdır. Bu bayram dağı eritip dünyayı titremenin bayramıdır. Türkistan'daki Türk topluluklarından tüm Türkler Nevruz geleneğini yaşatmaktadırlar. Nevruz, Türklerin Ergenekon destanının başladığı gündür. Nevruz Türk'ün bayramı, bozkurt bayramıdır. Yüce önder Atatürk'ün de dediği gibi ‘Ne mutlu Türk'üm diyene” dedi.

“ÜLKÜCÜ MİLLİYETÇİ HAREKETİ'N TOKADINI İNDİRECEĞİ BİR BAYRAM OLARAK GÖRÜYORUZ”

Yener'den sonra konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül ise, 31 Mart yerel seçimlerini Ülkücü Hareketi'n tokadını indireceği bir bayram olarak gördüklerini ifade ederek, Bu dönem bizim bayramımız öyle bir güne denk geldi ki, geçmişte de bütün şer odaklarına göstermiş olduğumuz dik duruşumuzla bu dönemde, bu yılda hem Nevruz vesilesi ile hem de 31 Mart seçimlerinde de tüm şer odaklarına Ülkücü Milliyetçi Hareketi'n tokadını indireceği bir bayram olarak görüyoruz. Üniversitelerimizde, vatanımızın bütününde Nevruz programlarına, Türklüğün simgesi olan programlarına sahip çıkarak güya Nevruz'u kutladıklarını sanan, buralarda hain PKK'nın paçavraları ile gövde gösterisi yapmaya çalışanlara bu duruşunuzla, bozkurt duruşunuzla bir kez daha gücünüzü ispatlamış olduğunu buradan haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YA SEVECEKSİNİZ, YA TERK EDECEKSİNİZ”

Konuşmasında PKK terör örgütü ve örgütün sempatizanlarına seslenen Akgül, Ya seveceksiniz, ya terk edeceksiniz” diye seslenerek, Yüce Türk milleti Hatay'dan Sinop'a, Hakkari-Şırnak'tan Edirne'ye bölünmez parçalanamaz bir bütündür. Kendileri bir tabir uydurmuş Kürdistan diye. Bizim bir sloganımız vardı. ‘Ya sev, ya terk et' diye. Gidin istediğiniz yerde neyi kuruyorsanız kurun. Devlet mi kuruyorsunuz, çadır mı kuruyorsunuz gidin kurun. Bizim ülkemizi ya seveceksiniz, ya terk edeceksiniz. Yüce Türk milleti bugüne kadar bayrağa el uzatanın elini, ezana dil uzatanın dilini, Kuran'a yan gözle bakanın gözünü oydu. Bu saatten sonra da Cumhur İttifakı ile bu ülkenin 2 liderinin dik duruşu ile ne hain terör örgütü PKK'ya, ne onun benzeri FETÖ'ye herhangi bir yapılanmaya asla müsaade edilmeyecektir. Bu vesile ile Afrin'de şehit olan 46 şehidimizin birinci senesiydi. Ben Afrin şehitlerimiz, Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere hepsinin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yüce Türk milletinin sizlere ve bizlere emanet olduğunu buradan asla unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Biz varlığımız Türk varlığına armağan olsun derken şaka yapamadığımızı tüm dünya bilecek. Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türk'üm diyene” şeklinde konuştu.

“ÜLKÜCÜLER VATANIN, BAYRAĞIN, DEVLETİN VE MİLLETİN SİGORTASIDIR”

Cumhur İttifakı Adayı Fatih Metin ise ülkücülere hitap ederek, Ülkü Ocakları, Ülkücüler her zaman bu ülkenin, bu devletin, bu bayrağın ve bu milletin sigortası olmuşlardır. Bundan sonra da olmaya devam edeceklerdir.” dedi.

“MİHRAKLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Türklüğün ve Türk kültürünün en önemli günlerinden birini yaşadıklarına değinen Metin, beraberlik vurgusu yaparak Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu dönemde sizlerin ortaya koymuş olduğunu bu tablo ülkemizin geleceğini aydınlatıyor. İnşallah Cumhur İttifakı olarak omuz omuza verecek ve bölücülük yapmaya çalışanlara, bayrağımıza, vatanımıza, devletimize ve milletimize yan bakmaya çalışan bütün mihraklara fırsat vermeyeceğiz Allah'ın izniyle.” diye konuştu

“BELEDİYE OLARAK ÜLKÜCÜLERİMİZİ TÜRK DÜNYASI İLE KUCAKLAŞTIRACAĞIZ”

Bolu'daki ülkücüleri Türk dünyası ile kucaklaştırmayı arzu ettiklerini belirten Metin, Cumhur İttifakı'nın itici gücü Ülkücü gençliktir. Buradan sizlere bir de müjde vermek istiyorum; Allah nasip ederse Orta Asya'dan Balkanlara uzanan Türklüğün birlik ve beraberliğini sağlayacak büyük Türkiye'yi hep beraber oluşturacağız. Bolu'dan belirli periyotlarla Türk dünyasına öğrencilerimizi Bolu Belediyesi olarak götürüp kucaklaşmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı

CUMHUR İTTİFAKI BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ İÇİN KURULMUŞTUR

Metin son olarak, Cumhur İttifakı'nın kuruluş amacına da değinerek,“ Bu ittifak belediye başkanlığı için kurulmuş bir ittifak değildir. Cumhur İttifakı büyük Türkiye ideali için kurulmuştur. Birlik beraberlik için, Türkiye'nin güçlü geleceği, yarınları için kurulmuştur. Ülkücülerin 31 Mart'ta Allah'ın izniyle bu milletin cumhur ittifakı çatısı altında toplanmasına ve Türkiye'nin geleceğe sağlam adımlarla yürümesine katkı vereceğinize yürekten inanıyorum. Allah'ın izniyle, büyük Türkiye'nin geleceği için 31 Mart'tan sonra da hep beraber çaba sarf edeceğiz.” dedi.

DEMİR DÖVÜP, ATEŞ ÜZERİNDEN ATLADILAR

Konuşmaların ardından kutlama törenlerine geçildi. Nevruz Bayramı adeti üzerine protokol üyeleri demir dövüp, daha sonra yakılan ateşin üzerinden atladılar. Metin'in ise ateşin üzerinden atlarken yaptığı ‘Bozkurt' işareti dikkatlerden kaçmadı.

Törenler sonrası protokol üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi.