CUMHURİYET 92 YAŞINDA!

Bolu Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri her yıl 29 Ekim'de düzenli olarak yaptıkları geleneksel Ata Yemeği organizasyonlarını bu yıl da devam ettirdiler. ADD Bolu Şube Başkan Yardımcısı Celal Arslan yapmış olduğu konuşmada, Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak katılımcıların Bayramını kutladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve davetlilerin katıldığı yemeğe CHP İl örgütü de davet edildi. Davete CHP İl Başkanı Kazım Karsu, Milletvekili Tanju Özcan, Milletvekili Adayları Burak Cop, Elfaz Temiz, CHP Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve Kadın Girişimciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından davetlilere Ata Yemeği olarak bulgur pilavı ve kuru fasulye ikramında bulunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen ADD Bolu Şube Başkan Yardımcısı Celal Arslan, ADD yönetiminin çağrısına uyarak, bizleri onurlandırmak üzere gelen saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, geleneksel olarak düzenlediğimiz Ata yemeğine” hoş geldiniz!

92 yıl önce, bugün Cumhuriyet ilan edildi. Padişahlık ve hilafetten Cumhuriyete, ümmet toplumdan millet topluma geçildi. Millet topluma geçiş bize hak ve özgürlüklerimizi sağladı. Vatandaş olma bilinci kazandık.”dedi.

“1 Kasım'da da kullanacağım”

Arslan, Bugün TC. Devleti vatandaşıyım. Vatandaş olarak askerliğimi yaptım. Kanunlara uyuyorum. Vergimi ödüyorum. Oyumu kullanıyorum. 1 Kasım'da da kullanacağım.Vatandaş olarak görevimi yapıyorum. Vatandaşlık hakkımı da kullanmak istiyorum.TC. Devletini yönetenlerden ve yönetmeye aday olanlardan vatandaş olarak taleplerim var. Anayasamızın 2. Maddesi der ki: Türkiye Cumhuriyeti; toplumun huzuru, milli dayanışma adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta bağlı temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir” ifadelerini kullandı.

“Din ait olduğu yerde temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır”

Arslan, Atam diyor ki: Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din ait olduğu yerde temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır. ”TC. Vatandaşı olarak atamın söylediği ve anayasada yer aldığı şekliyle lâik Cumhuriyet istiyorum.Sosyal devletten, ülkemin her yerinde ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti istiyorum.Ülkemin dört bir yanında yaşayan çocuklarımıza bilimsel, lâik, demokratik ve parasız eğitim hakkı istiyorum.Atam bu konuda der ki: İlk ve orta öğretim mutlaka insanlığın ve medeniyetin gerektirdiği ilmi ve fenni versin, fakat o kadar pratik bir şekilde versin ki, çocuk okuldan çıktığı zaman aç kalmaya mahkûm olmadığına emin olsun. ”Sınıf, kişi, zümre değil, anayasada yer aldığı gibi tüm vatandaşlara eşit mesafede herkesin hakkını koruyacak olan hukuk devletini istiyorum” dedi.

“Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak”

Sözlerine son olarak şunları ekleyen Arslan, Sansürlerin ve baskıların olmadığı, özgürce haberlerin yapılabildiği, haber alma özgürlüğümü yaşayabileceğim günler istiyorum.Ülkemin şehirlerinde, yollarında, caddelerinde kimliğimin, inançlarımın, ideolojilerimin sorgulanmayacağı, ötekileştirilmeyeceğim yaşam ve inanç özgürlüğümü istiyorum.Üstat Nazım Hikmet'in dediği gibi“Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak” istiyorum. Ölümlerin, çatışmaların, savaşların bitirildiği, huzur, kardeşlik ve barışın sağlandığı bir ülke istiyorum. Barış istiyorumkardeşlik istiyorum, her günüm bayram olsun istiyorum, Cumhuriyet sonsuza dek yaşasın istiyorum” diyerek Cumhuriyet Bayramını kutladı. (Sadiye DURA)