Bolu Atatürk Ortaokulu Öğrencileri, TUBİTAK'ın desteği ile 49 proje hazırladı. Öğrencilerin hazırladığı bilim projeleri ‘Bir Fikrim Var TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı' ismi ile sergi haline getirilerek yetkililerin dikkatine sunuldu.

Bolu Atatürk Ortaokulu Öğrencileri, TUBİTAK'ın desteği ile 49 proje hazırladı. Öğrencilerin hazırladığı bilim projeleri Bir Fikrim Var TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı” ismi ile sergi haline getirilerek yetkililerin dikkatine sunuldu. Fuar, Atatürk Orta Okulu'nun Gölyüzü Mahallesinde bulunan binasında açıldı. Fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Toplam 89 öğrencinin aylarca çalışarak hazırladığı 49 projenin yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan Atatürk Ortaokulu Müdürü Metin Kazan, 4006 TUBİTAK Bilim Fuarlarının, Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü' kapsamında yürütülen ve bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış bir destekleme programı olduğunu ifade etti.

Bilim Fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir öğrenme metodu olduğunu kaydeden Kazan, Bu amaç doğrultusunda okul olarak müracaat ettiğimi bu projeye kabul edilişimizin ardından hazırlıklarımız başlamış ve 89 öğrencimiz toplam 49 projeyi 11 danışman öğretmenimizin rehberliği ve özverili çalışmaları ile tamamlamıştır” dedi.

Kazan, bu projeler sayesinde öğrencilerin bilime ve bilimsel çalışmalara bakış açılarının değişerek, bilimsel çalışmalar konusunda cesaretlendiğini de sözlerine ekleyerek, Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli alanlarda çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından, okulun sınıflarına yerleştirilen projeler protokol üyeleri ve daire müdürleri tarafından tek tek gezilerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi alındı. AA