AK Parti 5. Dönem 5. Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Bolu'daki parti teşkilatları ile düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısında bir araya geldi. Tüm il ve ilçe teşkilatların seçim sonrası ilk kez bir araya geldiği toplantıda Ataş ve diğer siyasiler önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Bolu 5. Dönem 5. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Pazar günü 14.00-16.30 saatleri arası Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ın katılımıyla gerçekleşen ve tüm teşkilatların seçim sonrası ilk kez bir araya geldiği toplantıya; İl Başkanı Nurettin Doğanay, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve 500'ü aşkın partili katıldı. Dört bir yanı bayraklar ve posterlerle süslü salonu hınca hınç dolduran teşkilat üyeleri, toplantı boyunca sık sık Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

“YÖNÜMÜZ HEP MİLLET OLDU VE BUNDAN SONRA DA MİLLET OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, 12 yıldır Ak Parti siyasetinin içerisinde her aşamasında görev yapan bir kardeşiniz olarak il yönetim kurulu üyeliği seçim işleri başkanlığı ve aynı zamanda siyasi ve hukuki işler başkanlığı yapan bir kardeşiniz olarak bugün burada il danışma meclisi toplantısına sizlerin huzuruna Sayın Genel Başkan Yardımcım ve teşkilat başkanımın kendilerinin lütfuyla İl Başkanı olarak bugün sizlerle beraberim. Siyaseten üzerimde emeği ve hakkı olan tüm dost ve arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Bu davanın buna ihtiyacı var, bu dava büyük, bu dava kimse yok mu denildiğinde bir avuç arkadaşıyla beraber ben kefenimi giydim diyen koca reisin davasıdır. Cumhurbaşkanımızın davasıdır. Ben de bu davanın neferi olmaktan son derece onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Her insanın hayatta öncelikleri vardır, Ak Parti içerisinde siyaset yapanların öncelikleri de vatanına ve milletine hizmet etmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti denilince diline, dinine ve ırkına bakmadan 2 milyon insana kapısını açan bir ülkedir. Bizler zulme uğrayanlara Anadolu topraklarını daima sığınak eyledik ve bundan sonra da eylemeye devam edeceğiz. Ama tarih içimizdeki bölücü ve paralel terör örgütlerini asla affetmeyecektir. Kim bu terör örgütleri ve paralel terör örgütleriyle iş birliği içerisinde olursa bunların yaptıklarını görmezden gelirse, Allah şahittir ki tarih de hukuk da bu millet de onları affetmeyecektir. Sırtımızı ne Pensilvanya'ya döndük ne İsrail'e döndük, yönümüz hep millet oldu ve bundan sonra da millet olmaya devam edecektir” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, seçim çalışmalarında yanında olan gençlik teşkilatlarına teşekkür etti.

“BİZ PİRİNCİN İÇİNDEKİ SİYAH TAŞ OLARAK BU İŞE BİSMİLLAH DEDİK”

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın tüm teşkilatı selamlayarak, Biz pirincin içindeki siyah taş olarak bu işe bismillah dedik. Hani bazı işler için erkek işi denir ya elinde kesim motoruyla çalışan, sanayide oto yıkamacılığı yapan kadınları görünce bunlar mı erkek işi diye sordum kendime. Bir konuşmadan alıntı yapmak istiyorum. Üç tane biri alt alta yazarsanız 3 olur, daha kötüsü altta olanın yorulması ihtimali vardır, daha üste geçme isteme ihtimali vardır. Orada bir kaos olur ama üç tane biri yan yana yazarsanız 111 olur. Hele de bu üç bir kol kola girmeyi başarırsa işte o zaman dayanışma ve kardeşlik olur ki bu da başarının anahtarıdır. Biz işte bu bilinçle çalışan Ak Kadınlarız ve zaten bu bilinçte de olmalıyız” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ OYUNU BOZDU, FİTNEYE, FESATA, DEDİKODUYA PRİM VERMEDİ”

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Ak Parti İl Başkanlığımızca organize edilen İl Danışma Meclisinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 1 Kasım seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu seçimlerde başta Sayın İl Başkanımız olmak üzere gecesini gündüzüne katarak gayret gösteren, çalışan tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten rekor bir oy seviyesine ulaştık ancak buruk bir sevincimiz oldu. 3. Milletvekilimizi de almaya inanmıştık Bolu olarak ama alamadık. Değerli kardeşlerim sizler yeni Türkiye istikbal mücadelesine sahip çıktınız. Büyük Türkiye hedeflerine sahip çıktınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aziz Milletimize de teşekkür ediyorum. Çünkü Milletimiz gereğini yerine getirdi, Milletimiz bu anlamda oyunu bozdu, fitneye, fesata, dedikoduya prim vermedi. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez dedi. Oy oranımızın artışı Ak Partili olarak hiçbir zaman bizleri zafer sarhoşluğuna getirmedi. Yine öyle yapmayacağız, daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz” ifadelerine yer verdi.

“MERAK ETMEYİN BOLULU HER VATANDAŞIMIZIN GÖNLÜNDE 3-0 OLMUŞTUR”

Fatih Metin, Aday tanıtımında dedim ki Genel Merkezimiz beni çok seviyor, çok güveniyor ve hep 3'üncü sıraya beni yazıyor. Bu bir nöbettir, bu nöbeti benle tutmaya var mısınız demiştim. Allah'a şükür bu nöbeti hep beraber çok güzel tuttuk hepinize teşekkür ediyorum. Nöbetimiz bitmedi, nöbetimiz devam ediyor. Bu kardeşiniz sıfatı ne olursa olsun her zaman yanınızda bunu böyle bilin. Daha şehit haberlerini aldığımızın bir gün öncesinde TRT haberde izlediğim bir belgesel vardı. O belgeselde spiker soruyor özel hareket polisimize; Siz çoluğunuzu, çocuğunuzu bıraktınız ve geldiniz burada bu savaşı veriyorsunuz. Hiç korkmuyor musunuz? Hiç aklınıza anneniz babanız, çoluğunuz çocuğunuz gelmiyor mu? diye soruyor. O kahramanımız diyor ki, gelmez mi, hiç aklımızdan çıkmıyor ama bizi korkusuz kılan, bizi onların sevgisinde, önünde kılan inancımızdır diyor. Dolayısıyla o kahramanlarımızın o inançlarına layık olacak bir teşkilat olmalıyız. Bugünden itibaren Bolu'nun her yerini seçimden önce olduğu gibi seçimden sonra da nakış nakış dolaşacağız ve o kahramanlarımızın, o kahramanlıklarına layık olmak adına da biz bunun karşılığını 1 Kasım'da olduğu gibi bundan sonraki seçimlerde de vereceğiz değerli kardeşlerim. Matematiksel olarak 3-0 olmayabilir, Allah'ın izniyle hiç merak etmeyin Bolulu her vatandaşımızın gönlünde 3-0 olmuştur” diye konuştu.

“SIKINTILARDAN KURTULMA ŞANSI SADECE AK PARTİ TEŞKİLATLARININ GÜCÜ VE BİRLİKTELİĞİYLE OLACAKTIR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti'nin ilk kurulduğu dönemde, erdemliler hareketinin başlangıcında görev bize verildi ve Bolu'da İl Başkanı olarak Ak Parti'nin kuruluşunda hizmet etme şerefine nail oldum. O dönemde çok az bir arkadaşla yoğun bir çalışma içerisinde ilk seçimlerde 3-0'ı yaşamanın onurunu yaşamıştık. O dönemden sonra seçilen bütün arkadaşlar, görev alan bütün arkadaşlar bizim ilk dönem tespit ettiğimiz arkadaşlardı. Ondan sonraki seçimlerde aynı, kol kola girmişliği yaşamadık. 7 Hazirandaki seçimlerde biliyorsunuz sakalımız tıraş oldu. Orada da aynı birlikteliği tam yaşadık diyemem. O günkü İl Başkanımız Aday Adayı olarak ayrılmıştı ve benim kurucu il başkanı olarak yaptığım çalışmalarda görev alan arkadaşlarımız teşkilatımızı temsil etmişlerdi. Ben belki Belediye Başkanı olduktan sonra kısa bir dönem il başkanlığına vekalet eden ve benim gayretlerimle de istifa etmek zorunda kalan ve il başkanımızda milletvekili adayı olduktan sonra vekaleten seçimleri götüren değerli İl Başkanımız Nurettin Doğanay o birlik ve beraberliği öyle bir sağladı ki, ilk günkü heyecanı sizlerle beraber bize yaşattı. Ondan Allah razı olsun. Türkiye'nin sıkıntıya düşürülmesi için coğrafyamızda neler yapıldığını görüyorsunuz, bu sıkıntılardan kurtulma şansı sadece Ak Parti teşkilatlarının gücü ve birlikteliğiyle olacaktır. Önümüzdeki süreç içerisinde ülkemizden duayla birçok şey bekleyen ezilmiş Türk ve İslam dünyasındaki insanlara da medet olmayı bize yaradan nasip etsin” dedi.

“RABBİM ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA BİZLERİ MAHCUP ETMESİN”

Ak Parti Milletvekili Fehmi Küpçü, Burada gerçekten dik duran, omurgalı duran, kapı kapı dolaşan başta tüm teşkilatlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah çıktığımız bu yolda bu milletin ömrünü bahtını, keremli, hikmetli kılar. Haydi Bismillah diyerek çıktığımız 1 Kasım seçimlerinde milletimiz şer odaklarına fırsat vermedi. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. Dik duruş sergileyen aziz milletimize ve teşkilatlarımıza en kalbi duygularımla yürekten teşekkür ediyorum” diyerek teşkilatları selamladı.

“NÖBET BİZDE OLDUĞU SÜRECE BU İŞİN HAKKINI VEREBİLMEYİ CENAB-I HAK BİZLERE NASİP ETSİN”

Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki 1 Kasım seçimlerinden sonra 5. Dönemde 5.sini gerçekleştirdiğimiz İl Danışma Meclisinde yeniden tek başına iktidar olan bir partinin mensupları olarak buradayız. 2001 yılında kuruluşuyla birlikte yola çıktığımız ve kimsesizlerin kimi olarak yola çıktığımız bu süreçte 7 Haziran sonrasında yaşadığımız ortam aslında 1 Kasım seçimlerinin sadece Türkiye'nin değil, gönül Coğrafyamızın, Balkanlardan Anadolu'ya, Orta Doğudan Kafkaslara, Kırım'dan Somali'ye kadar Müslüman Dünyasının da geleceğine dair önemli bir adım olduğunu gösterdi hepimize. 7 Haziran sonrası milletimiz o sağduyulu iradesini tekrar sandığa yansıttı ve Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki, şuanda yeniden Türkiye'de tek başına iktidar olan bir Ak Parti mensubu olarak sizlerle birlikteyiz. Aslında bu neticeden sadece Ak Parti'ye oy verenler memnun değil, bu neticeden tüm partilere oy verenler, ülkenin geçmiş olduğu bu süreçten oldukça memnun. Ak Parti'ye oy vermemiş, başka partiye oy vermiş o şekilde takdir etmiş ama neticeden memnun. Çünkü Türkiye'nin daha kat edeceği çok mesafe olduğunu Bolu'nun her köşesinin idrak ettiğini hep beraber gördük. Bu mevkiler makamlar gelip geçici ama bir mesafe kat edebiliyorsak yarına kalacak olan sadece bunlar. Mevkiler makamlar hiç birimize kalıcı değil. Nöbet bizde olduğu sürece bu işin hakkını verebilmeyi Cenab-ı Hak bizlere nasip etsin inşallah” ifadelerine yer verdi.

“ALLAH'IN AYRIM YAPMADIĞI KULLAR VE İNSANLAR ÜZERİNDE HİÇBİRİMİZİN AYRIM YAPMAYA HAKKI YOKTUR”

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş bütün teşkilatları başarılarından dolayı tebrik ederek, Allah rahmetini gönderirken, yağmurunu yağdırırken hiçbir ayrım yapıyor mu? Burası Sünni köyüdür, burası Kürt köyüdür, bu Türk köyüdür diye bir ayrım yapıyor mu? Allah'ın ayrım yapmadığı kullar ve insanlar üzerinde hiçbirimizin ayrım yapmaya hakkı yoktur. İnsanları yargılayacak olan sadece Yaradan'ın kendisidir. İşte biz %62,6 oranında oy alan, oyunu alamadığımız %37'lik kesim bizim gidip ulaşıp hesaplarımızı iletmemizi bekliyor. %62,6 oranındaki oyumuzu muhafaza etmek, geriye kalan %37'lik oyu kazanmak için de mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor. Sizin samimiyetiniz, dürüstlüğünüz ve gayretleriniz ölçüsünde Allah sonucu tayin edecek. İnsanların gönlünü kalbini kazanmak için mücadele etmek bize düşer, sonucu takdir edecek olan Allah'ın kendisidir. Biz görevimizi yapmakla mükellefiz. Onun için mesajımızı insanlara iletirken şuna dikkat etmemiz gerekiyor. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan herkese ulaşmak durumundayız. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte çok daha sistematik bir çalışma yöntemiyle yürüyeceğiz. Sistematik çalışmadan kastımız sandık esaslı çalışmadır. Bolu'da çalışması gereken asgari 6 bin teşkilat mensubu gerekli. 6 bin kişiyi burada çalıştırdığınız zaman sizi Allah'ın gücü dışında 100 yıl kimse iktidardan indiremez. İşte o zaman her dönem 3-0 garantisini ben size veriyorum” dedi.

“AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAMASININ TÜRKİYE EKONOMİSİNE MALİYETİ 120 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE”

Ak Parti'nin kurulduğu günden bu yana yaşadığı sıkıntıları özetleyen Ataş, Bakın siz ona teslim olursanız Allah size hiç ummadığınız yerde öyle kapılar açar ki, hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. 2001 yılında Ak Parti kuruldu, bir yılı aşkın süre içerisinde tek başına iktidar oldu. İktidar olduk ilk dönemi kazasız belasız geçirdik. 2007 Genel seçimlerine geldik ve 2007 Genel Seçimlerinde yeniden oylarını artırarak tek başına iktidar olunca birilerinin canı sıkıldı. Eski Türkiye'deki hesap yapanların alışkanlıkları yeniden akıllara geldi ve 2007'de e-muhtıra vermek suretiyle Ak Parti'yi acaba sindirebilirmiyizin denemesini yaptılar. O günkü hükümetin sözcüsünden tokat gibi cevaplarını aldılar ve oturdular yerlerine. Eski hükümetler ne yapıyordu, aman aman siz gidin diyorsanız biz gitmeye dünden hazırız diyorlardı ve hemen bırakıp gidiyorlardı. Karşılarında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin bulunduğu hükümet vardı ve bu emellerini gerçekleştiremediler. 2008 yılı geldi ve Ak Parti'yi kapatmaya çalıştılar, dava açtılar. Ne vardı ellerinde, işte gazetelerden topladıkları yalan yanlış haberler ve o haberleri de gerekçe olarak kendileri yaptırıp gerekçe oluşturuyorlar. Anayasa mahkemesinden o dava da geri döndü. Sonra 2013 yılına geldiğimiz zaman Taksim Gezi Parkındaki 12 tane ağacı bahane edenler hayatları boyunca bir tane ağaç dikmemişlerdir. Bu kadar sahte bir anlayışla ağaçları bahane ettiler. Hayatları boyunca bir tane ağaç dikmemiş zihniyetti bunlar. Dertleri neydi, Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak, Recep Tayyip Erdoğan'ı al aşağı etmek. Unuttukları bir şey vardı, Onların bir hesabı vardı ama Milletin de Allah'ında bir hesabı vardı ve hesapları tutmadı. Gittiler o hesaplarını Mısır'da uyguladılar ve Mısır'da başarılı oldular. Çünkü Mısır'da Tayyip Erdoğan gibi bir lider yoktu. Mısır'da Türkiye'deki gibi bilinçli bir topluluk yoktu. 2014 Ocak ayına geldiğimiz zaman ne oldu? Bayırbucak Türkmenlerine giden tırların önünü kestiler ve onu bahane ederek paralel çetenin mensupları tırların önünü kesmek suretiyle önce MİT Müsteşarının koluna kelepçe takmak istediler. Arkasından Recep Tayyip Erdoğan'ın bileğine kelepçe takmak istediler. Ama unuttukları bir şey vardı, Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin Başbakanıydı. 6-7 Ekim olayları ile Kobani'de bir ayaklanma meydana getirmek suretiyle Türkiye'yi yeniden karıştırmaya kalktılar ama sonuç alamadılar. 7 Haziran seçimlerine doğru gelirken onların üst akılları bir hesap yaptı. Demokratik yöntemlerle hangi seçime girdiyse demokratik unsur ve yöntemlerle Ak Parti'nin bileğini bükemeyen çevreler demokratik olmayan yöntemlerle Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak için bir plan yaptılar. Aynı masa etrafında bir araya gelmeyecek çevreler ve kimlikler terör örgütü, PKK'sı, DEAŞ'ı hepsi bir araya gelerek CHP'nin içindeki uzantılarıyla beraber hepsi bir plan yaptı ve Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasının önünü kestiler. Diyarbakır'da HDP'nin mitinginde 7 Haziran öncesinde patlatılan bomba HDP'yi barajı aştırmak içindi. 10 Ekim 2015 Ankara'da patlatılan bomba da Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasının önünü kesmek için patlatılan bombaydı. 7 Haziran'da tek başına iktidar olmanın önünü kestiler. Yatırımcısı, memuru, sanayicisi, öğrencisi, ev kadını mutsuz. Rivayete göre 7 Haziran'da Ak Parti'nin tek başına iktidar olamamasının Türkiye ekonomisine maliyeti 120 Milyar doların üzerinde. Değerli arkadaşlar hamdolsun ki o kabus 5 ay sürdü. Millet Ak Parti'ye karşı kurulan tuzakları gördü ve herkes dört elle sarıldı. Rabbimize hamd ediyoruz. Biz hesap yapmıyoruz, biz sadece samimiyetimizden, sadakatimizden, dürüstlüğümüzden taviz vermeyeceğiz” şeklinde özetledi.

“ALLAH BİZİ MİLLETE MAHCUP ETMEYECEK İCRAATLARI BİZLERE YAPTIRMAYI NASİP ETSİN”

Konuşmasına devam eden Mustafa Ataş son olarak, Biz yüzümüzü milletimize döneceğiz, Allah'a döneceğiz. Allah bizden nasıl bir kul olmamızı istiyorsa, sevgililer sevgilisi peygamber efendimiz bizden nasıl bir insan olmamızı istiyorsa biz öyle bir insan olmaya gayret edeceğiz. Bugün Bolu İl Teşkilatımızın 5. Dönem 5. Danışma meclisi toplantısında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Cenab-ı Hak sizlere bizlere bu ülkede bu milletin önünde başımızı öne eğecek hiçbir icraat yapmayı bizlere nasip etmesin. Hep başımız dik bugüne kadar siyasetimizi yaptık bundan sonra da inşallah bizi millete mahcup etmeyecek icraatları bizlere yaptırmayı nasip etsin” diyerek teşekkürlerini sundu.

TEŞKİLATLAR PLAKET İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gerçekleşen protokol konuşmaların ardından program plaket töreni ile devam etti. Doğanay başkanlığındaki il yönetimi, 3'üncü milletvekilini az bir farkla kaybedilmesine rağmen Bolu'da önemli bir başarıya imza atılması dolayısıyla katkı veren tüm ilçe başkanları ve kadın ve gençlik kolları il başkanlarını plaket ile ödüllendirdi. Tek tek sahneye davet edilen ilçe başkanları ödülünü Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İl Başkanı Nurettin Doğanay ve diğer parti yönetim kademesinin elinden aldı. Ardından toplu fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi. (Emrah ÖGET)