Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Hakkari'de şehit olan üç askerin yarattığı derin üzüntünün ardından hamasi rahmet edebiyatının başladığını belirterek çözüm sürecinin ödün sürecine dönüştüğünü kaydetti.

Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay, yaptığı yazılı basın açıklamasında Hakkari'de ham bir saldırı sonucu gencecik uç evladımızı yitirdik. Hunharca katledilen üç şehidimizin ardından yine kanıksadığımız hamasi rahmet edebiyatı başladı. Cenazeler kısa bir zaman sonra ocağına acı düşen aileler dıştı belleklerden sessizce yitip gidecek tıpkı bu ve benzeri olaylar gibi” dedi.

Atalay şöyle devam etti: Kanayan bir yara olmaya devam eden ve insanımıza büyük acılar veren olaylar karşısında çözüm üretememiş olmak bir yana, çözüm adı altında verilen ödünler sonucu bu günlere gelinmiştir. Kurulduğundan bu güne değin Türkiye Cumhuriyet'i yurtta barış dünyada barış düsturu benimsemiş, kendi varlığına yönelik olmadığı surete uzlaşmazlıklara barışla çözüm üretmiştir. Ancak bölgenin ekonomik olarak iştah artırıcı do kaynaklan, jeopolitik durumu, mezhep ve etnik çatışmalara duyarlı olması, bölge çıkar peşinde olanların işini kolaylaştırmış ve işbirlikçi politikaların sonucu da 40 yıl önce başlayan kirli savaş bu gün daha da karmaşık beklentilerle insanımızın ölümüne neden olmaya devam etmektedir.

Çözüm sureci adı altında sürdürülen çabalar ödün sürecine dönüşmüştür. Sokak hareketleri ve kalkışma çağrıları "demokratik talep" kılıfına sokulmakta ve öç alır duygusu ile asker, polis ve kamu görevlilerimiz katledilmektedir. Kalkışma çağrılarını yapanlar Demokratikleşme ve Barış söylemlerinin arkasına sığınarak Türkiye Cumhuriyetine yol haritaları önermekte, işaret parmaklarını sürekli havada tutarak ”Yapmasanız sorarım” edasıyla ulus iradesini ipotek altına almaya çalışmaktadırlar.

Şiddetin ve vahşetin kol gezdiği, etnik ve mezhepsel kışkırtmalarla insanlar ötekileştirildiği bir diyarda çözüme ulaşılamaz. Çözüm toplumsal barışts geçmektedir. Çözüm eşit vatandaşlık temelinde dayanırsa hayata geçecektir. Çözüm ulusal çıkarları öne çıkararak emperyal güçlerin tezgahına düşmemekte geçmektedir. En Önemlisi çözüm Demokrasi ve hukuk devletinin güçlendirilmesi i, mümkündür. Şiddetin kutsandığı, barış adı altında kalkışma provalarının yapıldı) bir diyarda şiddetin şiddeti doğuracağı unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyet kendi varlığına yönelik bu kalkışmayı Önleyecek güce ve hukuki birikime sahipti Bolu Barosu ölen yurttaşlarımızın acısını içinde hissetmekte olup tüm yakınların ve ulusumuza başsağlığı dileriz”