Avukatlar Günü nedeniyle Anıtpark'ta toplanan Bolu Barosu avukatları savunma haklarının gasp edildiğini söylediler. Baro Başkanı Ferit Atalay, Savcı Kiraz'ın şehit edilmesi nedeniyle Avukatlar Gününü kutlayamadıklarını söyleyerek Hukuk güvenliği bilinçli olarak yok edilmekte, hukuka, hukukçulara, adalete ve mesleğimize saldırılar sürmektedir. Avukatlık mesleği itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

Bolu Barosu avukatları 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Anıtpark'ta toplandı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunan avukatlar kısa bir basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay tarafından yapılan basın açıklamasında camianın Avukatlar Gününü kutlayamadığı belirtildi. Atalay açıklamasında şunları söyledi: İstanbul Adliyesindeki menfur saldırı sonucu değerli Savcımızın ölümünü takiben her yıl geleneksel olarak düzenlenen Avukatlar Günü tören ve yemeğimiz iptal edilmiştir. 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlayamıyoruz. Çünkü meslektaşımız, savcımız şehit olmuştur. Savunma haklarımız gasp edilmektedir. Yargılamada avukat yok sayılmakta ve avukatsız bir yargı istenmektedir. Hukuk güvenliği bilinçli olarak yok edilmekte, hukuka, hukukçulara, adalete ve mesleğimize saldırılar sürmektedir. Vatandaşın ve hukukun -savunucusu avukatlar siyasal şiddete maruz kaimakta7avukatlık mesleği itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Baro başkanları salt adil yargılanma talep ettikleri için sanık sandalyesine oturtulmakta, güvenlik güçleri tarafından adliyelerden atılmaktadır. Avukatlar olarak ayrıcalık peşinde değiliz. Avukatlar adalet peşinde olup 5 Nisan'ı kutlayamasak da Adil Yargılanma Hakkı, hukuk güvenliği ve yargı bağımsızlığı için uğraşımız durmaksızın sürmektedir” Haber Merkezi