Haber :Adnan KARABULUT

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hemşerilerimiz için çok güzel bir müjdem var” demişti. ‘Tam 404…’ not ile paylaşılan müjde ortaya çıktı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 13 milyon TL’ye Dağkent’ten satın alınan 26 dönüm arazinin üzerine yapmayı planladığı sosyal konut projesini sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan Ağustos ayı belediye meclis birinci oturumunda açıklayacağını söyleyen Başkan Özcan, toplu konut projesi kapsamında Dağkent’e 404 tane konut inşa edilecek.

SOSYAL KONUT PROJESİ GÜN SAYIYOR

Sosyal konut projesi için Bolu Belediyesi Meclisi’nden 130 milyon borçlanma yetki isteyen Başkan Özcan, 2+1 ve 3+1 konut için çalışmalara başladı. Dar gelirli aileler için 404 adet yapılacak olan konutların temel atma törenin ise ne zaman olacağı merak konusu oldu.

“BURASI OLDUKÇA FERAH OLACAK”

Konuyla ilgili konuşan Başkan Özcan, “2 tane 8 katlı, 2 tane 10 katlı ve 2 tanesi de 13 katlı olmak üzere toplam 6 bloktan oluşacak. Arkadaki 4 dönümlük yeri satın aldığımız için proje alanı 25 dönüme çıktı. Topladığın zaman 5050 metre kale konutların tabanı, 2000 metre kare de işyerlerinin taban alanı. Yaklaşık 17 dönümlük alanı biz dekorasyon alanı ve açık park alanı olarak değerlendiriyoruz. Burası oldukça ferah olacak. 63 bin küsur metre kare kullanma hakkımız varken biz 50 bin metre kare kullandık. 2 tip daire var. 8 katlılarda her katta 8 daire var. 4’ü 90 metre kare, 4’ü ise 120 metre kare. 10 ve 13 katlılarda ise her katta 6 daire var. 4 tanesi 120 metre kare, 2 tanesi de 90 metre kare. Toplam sayısı 404. Dairelerin yüzde 70’i müteahhitin. İhalesi yapıldı. 156 tanesi belediyeye ait. Geri kalanı ise müteahhit olan Belediye Şirketi’nin” ifadelerini kullandı.

“DAR GELİRLİ VE KONUT SAHİBİ OLMAYAN AİLELERE VERİLECEK”

Özcan, “Başkası alsaydı ben alanın satış fiyatına karışamayacaktım. Ama şirket alınca mecliste hep beraber satış fiyatlarına karar vereceğiz. Açık bir şekilde gerçekleşti ihalesi. Özetle söylemek gerekirse toplam satılabilecek alan 44800 metre kare. İşyerleri ve depoları da var. Belediye kaç fiyata satacaksa şirkette o fiyatın üzerine çıkamayacak. Şirket ve belediye ayrı talep toplayacak. Aynı gün aynı yerde kura çekimi gerçekleşecek. Hepsi kura ile belirlenecek. Hilesiz olacak. Noter ve halkın huzurunda gerçekleşecek. Önümüzdeki 1 aylık süreç içerisinde şirketin açık ihaleye çıkacağını tahmin ediyorum. Buradaki en büyük avantajımız müteahhitlik karı gözetmiyor. Dar gelirli ve konut sahibi olmayan ailelere verilecek. Değerlendirmeleri yapacağız ama şuna emin olur; Bizim buradan gelir elde etmek gibi bir derdimiz yok. Vatandaşlarımız konut sahibi yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜKKANLAR KURA İLE SATILMAYACAK”

Özcan, “Dükkanlar kura ile satılmayacak. Encümenden izin almak kaydıyla tamamlandıktan sonra veya tamamlanmadan önce şirket satışı gerçekleştirebilecek. Avam proje üzerinde ihaleye çıktık. Yasalar buna izin veriyordu. Şuan projeler çiziliyor. Onlar da önümüzdeki günlerde biterek, şirkete teslim edilecek. Bu Bolu’da tek başına bir müteahhitti zorlayabilir. Ama çağrıda bulunuyorum. Birkaçı bir araya gelsin, karını biraz minilimize etsin ve gelsin bunu Bolulular yapsın ve onlar kazansın” diye konuştu.