Boluspor adeta kader maçı olarak adlandırılan Karşıyaka karşılaşmasına mutlak üç puan parolasıyla çıktı. Kırmızı beyazlılar, sahadan beklemediği bir yenilgi aldı. Boluspor, son haftalara girilirken ateş hattında sıkıntılı haftalar yaşamaya devam ediyor. İzmir temsilcisi Karşıyaka ile sahasında karşılaşan Boluspor, yediği hatalı goller ile sahada 1-4 mağlup ayrıldı.
Boluspor teknik patronu Engin Korukır zorlu mücadelede Atacan Öztürk, Adem Alkaşi, Daniel Ztatkov, Jimmy Dixon, Alican Karadağ, Hakan Arslan, Mustafa Kayabaşı, İsmail Haktan Odabaşı, Alp Ergin, Emre Kılınç, Haluk Türkeri ile mücadele ederken rakip takım Karşıyaka ise Davit, Onur, Thedorus Ars, Ofoedu, Rıdvan, Mehmet, Cenk, Burak, Berkay, Ahmet ve Hüseyin onbiri ile sahada yer aldı.

Haftalardır galibiyete hasret olan Boluspor, alt sıralardan kurtulmak ve ligde kalmak için çıktığı mücadelede tribünler çok ilgi göstermezken karşılaşma soğuk bir havada oynandı.

Karşılaşmaya iki takımda hızlı başlarken, Boluspor atağının devamında Karşıyaka'nın yakaladığı kontra atakta net bir gol pozisyonunu İsmail Haktan odabaşı çizgiden topu çıkararak bir golü önlemiş oldu. Boluspor ilk on dakikalık bölümde topu orta alanda tutup net pozisyonlar yakalamaya çalıştı. Boluspor kontra atak yakalamaya çalıştığı pozisyonlarda aceleci davranarak bu dakikalarda çok sık top kaybı yaparken pozisyon bulmakta güçlük çekti. Orta alanda Alican Karadağ rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Karşıyaka 35'inci dakikada korner atışı kullanırken top direk kaleye giderek rakip takım 1-0 öne geçti.

Boluspor golden sonra toparlanmakta güçlük çekerken, Karşıyaka kontra ataklarla Boluspor sahasına yüklenmeye devam etti. Karşıyaka'da Berkan sarı kart görürken kısa süreli futbolcular pozisyonla ilgili tartışma yaşadı. İlk yarının bitmesine az bir süre kala Boluspor orta alanda kazandığı topla konta atağa çıkarken Adem Alkaşi'nin kazandığı topa ceza sahası içerisinde İsmail'in şutuna Haluk dokunamayınca Boluspor bir golden oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı Karşıyaka'nın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıya Boluspor oyuncu değişikliği ile başlarken Haluk oyun dışına alınırken, yerine Emrah Metoğlu girdi. Boluspor ikinci yarıya iyi başlamazken golü de kalesinde erken gördü. Korner atışı kazanan Karşıyaka 57'inci dakikada kullandığı korner atışında öne fazla çıkan Atacan'ı aşan top arkada bekleyen Ofoedu'nun önünde kaldı. Topu sadece kaleye göndermesi kalan Ofoedu topu ağlarla buluşturdu. Bu golle rakip takım 2-0 öne geçti. Toparlanmaya çalışan Boluspor golden sonra yakaladığı pozisyonda Emrah ile pozisyonu değerlendiremezken Boluspor ikinci oyuncu değişikliğini Çağrı Yarkın ile yaptı. Teknik direktör Engin Korukır, Alp Ergin'i oyun dışına alması ile tribünlerden de büyük tepki aldı.

Boluspor rakip kalede gol ararken içeriye yapılan ortaya Karşıyakalı oyuncu eli ile müdahale edince Boluspor serbest vuruş kazandı. Bu pozisyondan yararlanamayan Boluspor, Karşıyaka kontra atağını güçlükle engelledi. Boluspor hata üstüne hata yaparken kaleci Atacan, normal oyuncu gibi orta alana kadar çıkınca kaptırılan topa Ofoedu topu boş kaleye uzaktan göndererek durumu 3-0 yaptı. Boluspor son oyuncu değişikliğini Dimitrov ile yaparken oyun dışına Mustafa alındı. Boluspor orta alanda kazandığı top ile ceza sahasına kadar girerek Emrah'ın sert şutunu kaleci Davit Bicik güçlükle çıkarttı. Karşılaşmanın sonlarına doğru Boluspor gol pozisyonlarını değerlendirmeye çalışırken, Alican ile 83'üncü dakikada gol buldu. Golden sonra toparlanmaya çalışan Boluspor ceza sahası içerisinde Çağrı ile mutlak bir golden olurken, tüm herkes bu gol nasıl kaçar yorumunu yaptı. Karşıyaka yakaladığı kontra atağı da değerlendirirken karşılaşmanın skorunu tayin eden golü atarak durumu 4-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç Karşıyaka'nın 4-1 üstünlüğü ile tamamlandı.