Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol Antrenörler Derneği tarafından hafta sonu düzenlenen Amatör Gece”si Köroğlu Sofrasında yapıldı. Geceye Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Mısırlıoğlu, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Külcü, Eski Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Sertbaş, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Ersan, Genel Sekreter Hatip Çopur, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticiler ve antrenörleri katıldı.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol Antrenörler Derneği tarafından düzenlenen ‘Amatör Gece'si hafta sonu Köroğlu Sofrasında yapıldı. Düzenlenen gece adına bir konuşma yapan Bolu ASKF Başkanı Zekeriya Gökmen, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz (ASKF) 1980 yılında, Futbol Antrenörleri derneğimiz 1965 yılında ilimizde kurularak faaliyetlerine başlamıştır. İlimizde federasyonumuza üye 28 Amatör kulübümüz bulunmakta olup, Amatör sporcu sayımız 2250'dir. 28 kulübümüz içerisinde 19 kulübümüz futbol branşı ağırlıklı diğer kulüplerimiz salon sporlarında faaliyetlerini sürdürmekte. Futbol branşlarında faaliyetlerine devam eden 19 kulübümüz içerisinde 12 kulüp Amatör takımı ile birlikte U13,14,15,16,17,18,19 yaş gruplarında da faaliyetlerini sürdürmektedir. İlimizde yılda 300 Amatör spor müsabakası oynanmakta, Eylül ayında başlayan müsabakalar, Veteranlar turnuvası ile Haziran ayı sonunda bitmekte. 10 ay sürmekte ve Ağustos ayından itibaren tekrar hazırlıklar başlamaktadır. 12 ay faaliyetlerimiz devam etmekte. Futbol Antrenörleri derneğimize üye 107. A-B-C diplomalı antrenörlerimiz özveriyle gençlerimiz yetiştirmekte.
Amatör Kulüplerimizin bir kısmı yaş gruplarının tamamına katılırken bir kısmı birkaç yaş grubuna katılabilmektedir. 8 ilçemizden 7'sinde Amatör kulübümüz bulunmakta, merkezde yaklaşık 10 semt, kurum ve okul takımımız bulunmaktadır. Bolu merkez ve ilçelerimizde yapılan müsabakalarımız play-of grupları haricinde deplasmanlı lig olarak düzenlenmektedir. İlimizi Bölgesel Amatör lig'de bu yıl Mudurnu spor temsil etmektedir” dedi.
“BOLU, SPOR ALANINDA SÖZ SAHİBİ OLACAKTIR”
Gökmen'in ardından söz alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise şöyle konuştu: Şuan Dünya'da ilk defa spor branşlarının hemen hemen tamamının aynı alanda planlanmasının yapıldığı bir ildeyiz. Karaçayır'da bütün spor branşlarının oynanabileceği, antrenmanlarının yapılabileceği ve müsabakaların yapılabileceği, tesislerin kurulabileceği geniş bir alan planlandı. Önce 1900 dönüm idi. Şuan 2200 dönüme çıkardık. Bu bir ilktir. Şu an hem Bolu Belediyesi hem Spor Bakanlığı önümüzdeki dönemde belki özel sektör ve şu an Kıbrıscık ile başlıyor, kendi tesislerini kuracaklar. Amatör spor kulüplerimizde tesislerini yavaş yavaş kurmaya başlayacaklar. Öncelikle Bolu'muz gelecekte turizm kenti olacak, üniversite kenti olacak ve spor kenti olacaktır. Sporun her branşının Bolu'da kamplarının olabileceği ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Buna öncelikle sizin, bilip, öğrenip destek vermesi lazım. Sonra bu işi beraber ileriye doğru götürmemiz gerekiyor. Bu konuda çok mesafeler aldığımızı söyleyebilirim. Sadece su sporları ile ilgili bir problemimiz vardı. İnşallah Devlet Su İşleri tarafından planlanan projeyle birlikte Büyüksu'nu gererek bir göl oluşacak. Yeni yapılacak stadyumunda kenarında olacak. Burada su sporların hepsinin yapılabileceği bir yer olacak. Elimizi değil, gövdesini koyan bir Belediye Başkanı var. Bir şansımız daha var. Spor Bakan Yardımcısı Bolulu. İktidar partisiyiz. Eğer bu dönemi iyi geçirirsek, her branşı yüceltmek için her şey hazır. Tükiye'de, Bolu spor alanında söz sahibi olacaktır diye düşünüyorum.”