BBP Genel Başkan Yardımcısı Osman Tüfekçi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili olarak, asker olan gizli tanığın ordudan atıldığını söyledi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Büyük Birlik Partisi (BBP) 10. olağan kongresi yapıldı. Kongreye, BBP Genel Başkan Yardımcısı Osman Tüfekçi, MYK Üyesi Bayram Bilgin, Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, Zonguldak İl Başkanı Taner Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Kongrede konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Tüfekçi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili olarak "Kazadan sonra bir suikastlar zinciri olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bu davayla ilgili biliyorsunuz gizli tanıklar çıktı. Asker olan bu gizli tanık, ordudan atıldı" dedi.

BBP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu kongrede yaptığı konuşmada, partisinin faaliyetleri hakkında teşkilat mensuplarına bilgi verdi. Ereğli ekonomisinin Erdemir ve TTK'nın özelleşmesi, tersanelerin kapanması sonrası kötüye gittiğini ifade eden Halıcıoğlu, emek kenti olan Zonguldak'ın artık emekli kenti haline geldiğini söyledi.

Konuşmasında BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili iddialar ortaya atan Tüfekçi, kaza ile ilgili olarak asker olan gizli tanığın ordudan atıldığını belirtti. Tüfekçi konuşmasında, "Kazadan sonra bir suikastlar zinciri olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bu davayla ilgili gizli tanıklar çıktı. Asker olan bu gizli tanık, ordudan atıldı. Olaydan sonra bizim tespitimiz, kazadan bir saat 59 dakika sonra orada bir hava hareketliliği vardır. Ama biliyorsunuz ki, 3 gün sonra ulaşıldı. Demek ki mevcut hükümet, o dönemin Genelkurmay'ı, o dönemde bu işleri bilen istihbarat yetkilileri, en azından kazadan sonra her şeyden haberdarlardı. Bunu biz biliyoruz. ve bu da şu anda mahkemelerde. Her ne kadar özel yetkili mahkemeler lağvedilmiş olsa da, her ne kadar bu hükümet bu konuyu sümen altına sürüyor olsa da, biz Büyük Birlik Partisi mensupları olarak bu davanın devamından asla vazgeçmeyeceğiz. Hiç kimse, 'Acaba bu dava biter de sümen altında kalır mı' diye düşünmesin. Sonuna kadar ne varsa yapacağız."

Konuşmaların tamamlanmasının ardından tek liste ile gidilen kongrede Nizamettin Halıcıoğlu başkanlığındaki liste yönetime seçildi.