Hanımlar baylar (özellikle hanımlar),

Hatta İbrahim Tatlıses gibi söyleyelim…

Leydi is Centilmeniii

Çok şanslısınız, nüfusu 500 bin olan illerin görebileceği nur topu gibi iki AVM'niz var.

Bizlere bu farkındalığı sağlayan yatırımcılara teşekkür borçluyuz.

Evet! Şimdi söyleyin bakalım siz Hayvey cimisiniz, yoksa 14 Burda cımı?

İki AVM'yi karşılaştırmak, artılarını eksilerini söylemek için erken.

14 Burda biraz acele açıldığı ve eksikleri çok olduğu için kıyaslama yapmayalım. Yoksa 10 üzerinden 9 -1 Hayvey'e kaybeder.

O 1 de şehre yakınlığı olur, fakat her iki AVM'ye de araç ile gitmek durumundayız.

14 Burda Bolu için baya büyük bir yatırım, batıya doğru (her şehirde olduğu gibi) genişleyen ve o bölgeye yapılması planlanan şehirleşme göz önüne alındığında birkaç yıl sonra şehrin göbeği sayılacak yerde kalacak.

Zaten Sabancı ailesinden zarar edecek, ön görüsüz bir yatırım yapması beklenmezdi.

İki AVM ticaretin doğası gereği rekabet doğuracak.

Rekabet iyidir, hizmet kalitesini arttırır, müşteriye avantajlar sağlar, monoton işletmeciliği ve tekelciliği önler kazanan Bolu da yaşayanlar olur.

Mesela Hayvey çekilişle Mercedes veriyor, her hafta sonu çocuklar ve büyükler için değişik organizasyonlar yapıyor. Ünlüler getirip AVM'sinin popülerliliğini canlı tutmaya çalışıyor.

14 Burda da bir zaman sonra farklı organizasyonlarla karşımıza çıkacağı kesin.

Buna karşın tuvaletlerinin çalışmaması, çatısının akması, işyerlerinin bir kısmı daha açılmamış olması sorun sayılmaz, birkaç ay içerisinde düzene girer.

Eksikleri tamamlandığında Hayvey'i bitirir tarzı düşünceye katılmıyorum, onlarca cafe yokken Bolu halkı nerdeydi? Ve şimdi yüzlerce cafe var hepsi de bir şekilde dolu…

Hafta sonu Hayvey'deydim, bir ayrıntı dikkatimi çekti, her kesin meşrebi hayatına ve yaptıklarına sirayet eder ya, 14 Burda mescidi en alt kata otoparka yapmışken, Hayvey'de mescit üst katta.

Ha! Namaz vakti binlerce insan alışveriş katlarında vakit geçirirken, mescitlerimizde az kişi olsa da kutsal mabedi en güzel yere yapmak yakışmaz mı?