AK Parti Milletvekili ve Milletvekili 1'inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, Bolu Halk Pazarı'nda bir araya geldiği vatandaşlara AK Parti Seçim Beyannamesi'ni anlattı. Ercoşkun, halkın her kesimine, gencine, yaşlısına, evlisine, işçisine bir bir müjdeler vererek, "13 yılda gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerin kalıcı bir düzene kavuşması ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemizin dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için daha çok çalışacağız” dedi.

AK Parti Milletvekili 1'inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, 1 Kasım'a sayılı günler kala seçim çalışmalarını Bolu Halk Pazarında sürdürdü. Parti teşkilatları ile birlikte vatandaşlarla bir araya gelen Ercoşkun, Pazar alışverişi yapan vatandaşlara ve esnaflara AK Parti Seçim Beyannamesi'ni tek tek anlattı.

İŞ KURANA KARŞILIKSIZ 50 BİN TL VERİLECEK

Ercoşkun, partisinin gençlere yönelik hayata geçirmeyi hedeflediği yenilikler hakkında şöyle konuştu: 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan bir Sultan'ın nesilleri olarak 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde etkin bir sorumluluk alabilecek altyapıya sahip olduklarına inanıyoruz. Seçme yaşını biz 18'e indirmiştik, seçilme yaşını da 18'e indiriyoruz. Gençlerimize sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz. Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Gençlerde çeyiz hesabı uygulaması başlatacağız.”

EMEKLİLERE BİN 200 LİRA EK ZAM

Ercoşkun, pazar bir araya geldiği emeklilere de önemli mesajlar verdi. Yeni dönemde emekli maaşlarında artış gerçekleştireceklerini belirten Ercoşkun, şunları söyledi: 7 Haziran öncesinde verdiğimiz söz, gelir adaletini sağlayacak şekilde emeklilerimizin alt gelir tabakasının seviyesini yükseltmişti. Yani bin liraya kadar olan emeklilerimize 100'er lira, bin 100 liraya kadar olanları bin 100'e tamamlamıştık, bir gelir düzeltmesi yapmıştık. Bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. Hepsine ayda 100, yılda bin 200 lira. Yani takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maaş ölçeğinde yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun. Ayrıca TOKİ eliyle emeklilerimizi aylık 250 TL taksitle konut sahibi yapacağız.”

“ÇİFÇİMİZİN VE ESNAFIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ercoşkun, seçim çalışmalarının pazar yeri etabında, yöresel köy ürünü satışı yapan çiftçilere ve esnaflara da önemli mesajlar verdi. Çifçilerin ve esnafların yeni dönemde daha çok destekleneceklerini ifade eden Ercoşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Önümüzdeki dönemde esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca esnafımıza 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz.”

“ASGARİ ÜCRET 1300 TL OLACAK, TAŞERONLAR KAMUDA İSTİHDAM EDİLECEK”

Ercoşkun, pazar gezisinde verdiği önemli mesajlardan biri de asgari ücrette artış öngören açıklamaları oldu. Asgari ücret 1300 TL olacak. Yapılan işin tehlikesine göre asgari ücrette farklılaşmaya gidilecek” diyen Ercoşkun, kamuda taşeron çalışanların heyecanla bekledikleri müjdeyi de vererek, Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE DEVLETTEN YÜZDE 15 DESTEK

Pazar alışverişi yapan kiracı vatandaşlara ve anne adaylarına da önemli açıklamalar yapan Ercoşkun, Ev almak için hesap açan her vatandaşımıza devlet yüzde 15 katkı sağlayacak. Anneler ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam ücret alacak” diye konuştu. Haber Merkezi