Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu, 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali ile ilgili son kararı vermek üzere Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut başkanlığında toplandı. Festival, 2016 yılına ertelendi.

Toplantıya Kaymakamlık Temsilcisi Yalçın Kazak, Belediye Meclis Üyesi Şenol Gökdemir, Yazı İşleri Müdürü Ünsal Karabostan, İl Kültür ve Turizm Derneği Temsilcisi Zekiye Tütüncü, AİBÜ Aşçılık Meslek Yüksekokulu Temsilcisi Doç.Dr. Nihal Doğan, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okul Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Aylin Akoğlu, Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Temsilcisi Abdurrahman Elarslan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Temsilcisi Hakkı Yavuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Burhan Eröz, TAFED ve Mengen Aşçılar ve Turizm Derneği Temsilcisi Bilal Cantürk, ASOMDER Temsilcisi Berker Çiftçi, TAŞFED Temsilcisi Murat Camgöz, MAF Temsilcisi Arif İşeri ve Hüseyin Yürekli katıldı.

Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı ve Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinin 2016 yılına ertelendiğini açıkladı. Alınan bu kararın Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu üyelerinin ortak kararı olduğunu, bu kararın alınmasında öncelikli olarak Türkiye´de 7 Haziran seçimlerinin hemen akabinde 7 Temmuzdan sonra meydana gelen olumsuzlukların, hemen her gün artan şehit cenazelerinin, ülkemizin her köşesinde yakılan feryatların, ağıtların ve yasların etkili olduğunu, böylesi bir atmosferde Festivalimizin yapılmasının toplumsal bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi zedeleyebileceği görüşünün hakim olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Turhan Bulut, Bir yıl önce çalışmalarına başladığımız 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirmesi planlanan festivalimizle ilgili 1 Ağustos 2015 tarihli toplantıda erteleme ve ülkemizdeki gelişmelere göre festival tarihini yeniden gözden geçirme kararı aldık. Fakat o tarihten bu güne kadar olumsuzluklar artarak sürdüğünden 31 Ağustos 2015 tarihinde yaptığımız toplantıda 2016 yılına erteleme kararını almış bulunuyoruz. Umarız 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye´de yaşanacak değişim ve gelişmeler ile Demokrasinin, özgürlüklerin hakim olacağı, sevgi türkülerini, şarkılarını söyleyebileceğimiz, halaylar çekeceğimiz, 30 yıllık tarihi olan Festivalimizi 31. Festivalde taçlandırarak gerçek anlamda Mengenimize, Ülkemize, Aşçılık mesleğimize yakışan bir Festivali 2016 yılında hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu. Haber Merkezi