Mengen'in önemli eğitim kurumlarının başında gelen Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine ek bina yapılması için Mengen Belediyesi öncülüğünde yaklaşık 2 yıldır titizlikle sürdürülen çalışmalar sonucu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirilen 12 Derslikli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı”na, Perşembe günü yüklenici firma May-İs Yapı Sanayi A.Ş. tarafından start verildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Mengen Belediyesi şu ifadeleri kullandı; İhalesi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 12 Derslikli ve 400 öğrenci kapasiteli okul inşaatının, toplam maliyeti 3.720.000 TL'dir.
İnşaatın yapılacağı alanda hafriyat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandı. Belediye Başkan Vekili İlyas ÇALIŞ, belediye personeli ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulundu. Kazıdan çıkan hafriyat belediyemiz koordinasyonunda daha önceden belirlenen alanlara döktürülerek, aynı zamanda belediye ekiplerince TOKİ ve Gentaş Lisesi çevresinde çevre düzenlemeleri yapılmaktadır.”