Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Yüksekokulu 2013-2014 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Türk mutfak sanatı deninde ülkemizde ve tüm dünyada Bolu Mengen akla geliyor” dedi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mavi Salon'da gerçekleşen törene Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun akademik personel ve mezun olacak öğrenciler katıldı.
Mezuniyet töreni öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mengen ilçemizin aşçıları dünyanın bir çok yerinde isim yapmış ünlü kişiler. Üniversitemiz ile beraber artık aşçılık usta çırak ilişkisinden çıkmış mektepli aşçılarımıza doğru yol almaya başlamıştır. Bakıyoruz ki bir çok yarışmada mektepli aşçılarımız alaylıların arkasında kalmıyor hatta önüne doğru geçiyorlar. İş bulma konusunda da hiç problemi olmayan meslek. Türk mutfak sanatı değince ülkemizde ve tüm dünyada Bolu, Mengen akla geliyor. Belediye Başkanı olarak gittiğimiz yurt içi ve yurt dışı gezilerimizde Bolulu aşçılarla karşılaşıyor ve gururlanıyoruz. Bize bu zevki tattıran aşçılarımızı kutluyor, okullarından başarıyla mezun olan genç aşçılarımıza da okul sonrası hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.