Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Bakan Aşçı, Bolu'nun cennet gibi bir şehir olduğunu belirterek çalışmalarından dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarete Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, İhsan Ağcan ve Ekrem Çetinkaya, AK Parti İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay, Gümrük ve Ticaret Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, belediye daire müdürleri ve basın mensupları da katıldı.

“Şehrimizi bu cennet doğa ile uyumlu hale getirmek için çalışıyoruz”

Ziyarette ilk olarak Bakan Aşçı'ya Bolu ile ve Bolu Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Bolu yüzölçümünün %63'ü ormanlarla kaplı, 160 civarında gölü olan Allah'ın doğal güzellikleri bahşederken birçok yere göre cömert davrandığı cennet gibi bir şehirdir. Böyle bir şehirde Belediye Başkanlığı görevini almış olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu da ifade etmek isterim. Bizim tek amacımız bu cennet doğa ile şehri uyumlu bir hale getirmek. Yani Bolu zaten Türkiye'de yaşanabilir kentler arasında ilk on içerisinde ki neden dünyada yaşanabilir kentler arasında ilk ona giremeyelim. Bütün çalışmalarımızı bu hedefe ulaşabilmek için gerçekleştiriyoruz. Epeyce de yol aldık diye düşünüyorum ve tüm gücümüzle bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Ziyaretinizden dolayı bizleri çok memnun ettiniz, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yakaladıkları sinerji Türkiye'ye örnek olmalıdır”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Sizin anlattıklarınız bir cenneti tarif ediyor ve hakikaten herkeste aynı düşünüyordur ki Bolu Türkiye'mizin cennet köşelerinden bir tanesidir. Sadece doğası ile değil insanıyla da Bolu çok farklı bir yerdir. İnsanının güler yüzlülüğü, temiz kalpliliği ve hoşgörüsü sayesinde Bolu çok nadide bir şehrimizdir. Huzur şehri Bolu'da aynı zamanda Sayın Valimiz ile Belediye Başkanımızın da birbirleriyle yakaladıkları ve Türkiye'de çoğu yerde göremediğimiz bu sinerjiyi, kardeşliği gördüm. Bunun tüm ülkemize bir örnek olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Bolulu kardeşlerimize, hemşerilerimize muhabbetlerimi, sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum” Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a bir plaket takdim etti. Başkan Yılmaz'da Bakan Aşçı'ya Köroğlu plaketi hediye etti. Haber Merkezi