AK Parti Bolu Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Arzu Aydın, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Açıklamasında Şiddetin milliyeti, dini ve vatanı yoktur” diyen ve tüm kadınlara ortak akılla hareket etme çağrısında bulunan Aydın, Ortak akıl beraberinde dayanışmayı getirir ki; bu dayanışma bir de annelik içgüdüsüyle birleşirse kadının nelere kadir olabileceğini gösterir bir güç hâsıl olur” dedi.

AK Parti Bolu Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Arzu Aydın,25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yazılı mesajında kadınlara ortak akıl çağrısında bulunan Aydın, Kadına Yönelik şiddet ne yazık ki halen tüm dünyada varlığını devam ettirmektedir. Kadınlar dünyanın her yerinde ulusal,sınıfsal ve cinsel saldırılara maruz kalmaktadır. Kadına yönelik şiddetin bu dayanışma gününde dahi sanki yalnızca Türkiye'de ve yine özellikle Ak Parti iktidarında arttığını ifade eden söylemlere karşı ifade etmek isterim ki şiddetin milliyeti, dini ve vatanı yoktur. Asıl amacı farkındalık yaratmak olan bu günde temennimiz görüşleri ne olursa olsun tüm kadınların ortak akılla hareket etmeleri üzerinedir.Ortak akıl beraberinde dayanışmayı getirir ki; bu dayanışma bir de annelik içgüdüsüyle birleşirse kadının nelere kadir olabileceğini gösterir bir güç hâsıl olur. Bu bağlamda görev yine biz kadınlara düşmektedir” ifadelerini kullandı.

“KADIN, EĞER BİR NESNEYE BENZETİLECEKSE O ÇINAR AĞACIDIR”

“Kadın bir çiçektir, çiçeğe bakar gibi bakılır” söylemini tasvip etmediğini ifade eden Aydın, Zira çiçek elbette güzeldir ancak naziktir,solmaya müsaittir,en ufak bir rüzgârda boynu kırılabilir ve en önemlisi bakıma muhtaçtır. Hâlbuki kadın,eğer bir nesneye benzetilecekse o olsa olsa çınar ağacı olur.Hem kökleri sağlamdır, hem kocaman dallarıyla korunan değil koruyandır ki; annelik vasfı olan kadına da bu yakışır.İşte şimdi biz kadınlar evveliyatla hayata karşı örf ve adetlerimize de uygun olarak dikleşmeden dik duranlar olabilirsek ve dahi bunu kadın dayanışması ile gerçekleştirebilirsek sosyal,ekonomik ve siyasi hayatta hak ettiği yeri bulanlar oluruz ki buna dair inancımız ve güvenimiz vardır ve tamdır” ifadelerine yer verdi.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUM”

Aydın, kadınları dayanışmaya davet ettiği açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: Bu günde bir siyasetçi ama elbet bir kadın olarak dileğim, farkındalık yaratmak için dahi olsa böyle günlerin literatürden çıkması ve yaratılan her varlığa sevgi ve saygıyla bakılabilecek,davranılabilecek günlerin yaşanması ve daim olması üzerinedir.Yaratılanı,‘yaratandan ötürü sevmenin' hayat felsefemiz olması temennisiyle, şiddetin her türlüsünü kınıyor ve tüm kadınları dayanışmaya davet ediyorum.” Haber Merkezi