Yeni kurulan Mümessiller Dayanışma Derneği (MÜDAD) düzenlediği toplantıyla Mümessilleri bilgilendirdi. Soylu Otelde bilgilendirme toplantısına çok sayıda mümessil katıldı.
Toplantı öncesi bilgiler veren Derneğin Kurucu üyelerinden Fatih Erdoğdu Tıbbi Mümessillerin beş yılı kadar aşkın süredir sektörel daralmadan ötürü sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurgulayarak şunları kaydetti: Ağır şartlarda çalışan tıbbi mümessillere 2011 yılında yapılan bir yasal düzenlemenin ardından 2015 yılından itibaren sertifika zorunluluğu getirilmişti. Bu sertifikasyon sürecinde yaşanan sıkıntılar gerek tıbbi mümessiller gerekse ilaç firmaları nezdinde tepkiyle karşılanmıştı.
Yeni kurulan Mümessiller Dayanışma Derneği (MÜDAD) ise, bugüne kadar resmi kurumlar karşısında bir temsilcisi olmayan tıbbi mümessillerin sesi olabilmeyi amaçlamaktadırlar.
Mümessiller Dayanışma Derneği hedefleri; ''Meslek çalışanlarının sorunlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek çözüm önerileri sunmak ve çözüme kavuşturmak, Ürün Tanıtım Elemanı (ÜTE) sertifikasyon sürecinde yaşanan sıkıntılarla ilgili meslek sınıfının sıkıntılarını ve çözüm önerilerini sunmak.''
MÜDAD mesleki dayanışma noktasındaki amaçları ise; ''Üyelerine sahip çıkarak, mesleki konularda rehberlik yapmak, üyeleri arasında güç birliği sağlayarak mesleki birlik ve dayanışmayı sağlamak ve tüm meslek mensuplarının her türlü hak ve menfaatlerini korumaktır.''
Ayrıca Dernek, ilaç ve sağlık sektöründe çalışan, tıbbi mümessilliği meslek edinen tüm meslek mensuplarının her türlü hak ve menfaatlerini korumak, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak ve çözümler bulmak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak, mesleğin menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak amacı ve vizyonunu benimseyerek kurulmuştur.