PTT 1. Lig'de bitime 4 hafta kala 5 puan farkla liderliğini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan, şampiyonluk için önemli bir avantaj yakalamalarına rağmen rehavete kapılmadan mücadelelerini sürdürmeleri gerektiğini bildirdi.
Lacivert-turunculu takımın Langa Tesisleri'nde yaptığı antrenman öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, ligde önemli bir çekişmenin yaşandığını belirterek, "Bu sezon PTT 1. Lig'de en üst seviyede mücadele yaşandı. Üst sıralarda önemli çekişmeler var. Ligin bitimine 4 hafta kala önemli bir avantaj elde ettik ama henüz sezon bitmiş değil. Şimdilik önümüzdeki Boluspor maçına odaklandık. Düşmemeye oynayan Boluspor ile oynayacağız. Muhakkak sert bir maç olacak. Gevşemeden daha da sarılarak, mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Cihat Arslan, ligde sezonun bitmesine 4 hafta kala yakaladığı 5 puanlık avantajı değerlendirmek istediklerini belirterek, "Çok büyük avantaj yakaladığımızı biz de biliyoruz. PTT 1. Lig'i lider bitirecek kapasitede bir takım olduğumuzu defalarca söylemiştim. 'İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu ligi şampiyon tamamlar' beklentisini karşılamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Boluspor, maçını kazanacağımızı düşünüyorum"
Ligin 35. haftasında düşmeme mücadelesi veren Boluspor'u konuk edeceklerini hatırlatan lacivert-turunculu takımın teknik direktörü, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı kazanacaklarını düşündüğünü dile getirdi.
Arslan, Boluspor'un önemli futbolcuları olduğuna vurgu yaparak, "Boluspor, düşmemek için mücadele veriyor. Bu ligin en önemli özelliği her maçın zorlu geçmesi. Üstte veya altta olmanız çok önemli değil. Her maç mücadele etmeniz gerek. Boluspor maçı da öyle bir maç olacak. Kalitemiz ve öz güvenimizle bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Süper Lig'den geçen sezon düşen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bir takım dersler aldığını anlatan Arslan, "Yeni statla, bu marka takım için daha iyi şeyler yapmak istiyoruz. Tesisleşmeyle 'Boz Baykuşlar'ı artırabilirsek, Süper Lig'in de renkli bir takımı oluruz" dedi.
Orhan Ak: "Büyük bir avantajımız var"
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un deneyimli oyuncularından Orhan Ak, ligin zor geçtiğini belirterek, "Zor şartlardan bu durumlara geldik ve son haftalara girilirken büyük bir avantajımız var" diye konuştu.
Kalan 4 haftadaki her maça final gözüyle baktıklarını ifade eden Ak, "Matematiksel olarak garantilemedikten sonra 'şampiyonuz' diyemeyiz. Her maça final gözüyle bakıyoruz. Kalan 4 maçı da tek tek değerlendirerek, kayıpsız bir şekilde hedefe ulaşmak istiyoruz. İnşallah sezon başında hedeflediğimiz şampiyonluğu alacağız" ifade etti.
Lacivert-turunculu futbolcu Rızvan Şahin ise ligi şampiyon tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig'e çıkmak istediklerini vurguladı. Şahin, "Ligde son 4 haftaya girdik. Bu avantajı sonuna kadar değerlendirmeye çalışacağız. Süper Lig'e lider olarak çıkmak istiyoruz. Kalan 4 maçı da kazanmanın hesaplarını yapıyoruz. Bu hafta sonu Boluspor ile oynayacağız. O maçı kazanırsak, yüzde 80-90 oranında garantilemiş olacağız" diye konuştu.
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 13 Nisan Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Boluspor ile oynayacağı maçın hazırlıkları Langa Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.