Turizm ve spor etkinlikleriyle kış sezonunda cazibesine gölge düşürmeyen Arkut Dağı, kayakseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Yılın ilk karının 2013 Ekim ayında Gerede'ye düşmesiyle, Türkiye'nin farklı bölgelerinden binlerce kişinin akın ettiği Arkut Dağı Kayak Merkezi, diğer bölgelere nazaran daha ‘güvenli' görülüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önceki gün gerçekleştirdiği nicel yöntemlerle, kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ölçüldü.
Ölçümler sonucunda düzenlenen verilerle, Arkut Dağı'ndaki kar kalınlığının 15 cm olarak optimum değerde olduğu gözlemlendi.
En yüksek kar kalınlığının Kartalkaya'da 40 cm olduğu meteoroloji istatistikleriyle sabitlenirken, en düşük kar kalınlığı ise 5cm olarak Hazarbaba'da ölçüldü.
En yükseğinden en düşüğüne 35 cm'lik eğilim gösteren kayak merkezlerine, takip eden hafta dâhilinde kar yağışının düşmeyeceği bildirildi.
Kar kalınlığının 40 cm ölçüldüğü Kartalkaya'yı, Bitlis Nemrut (35 cm), Palandöken (30 cm), Sarıkamış (26 cm), Gerede, Davraz, Ilgaz (15 cm), Uludağ (14 cm), Yıldıztepe (13 cm), Erciyes (10 cm) ve Hazarbaba (5 cm) takip ediyor.