Bolu'nun Mengen ilçesinde Afganistan uyruklu arkadaşlarını öldürüp gömdükten 2 yıl sonra yakalanan Pakistan uyruklu Amir S., Bahtiyar A., Shakir U., Taj M. hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Bahtiyar A. cinayeti bir başkasının işlediğini ve suçun kendi üzerlerine kaldığını söylerken sanık Amir S., arkadaşının yalan söylediğini, gerçekleri anlatsa kimin ne ceza alacağının ortaya çıkacağını ifade etti.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Olay 2015 yılında Aralık ayında Bolu'nun Mengen ilçesinde meydana geldi. Mengen'de odun toplama işinde çalışan Afganistan uyruklu Nesimullah K.'nın maskeli kişiler tarafından kaçırıldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı. 2 yıl boyunca süren çalışmalar bir türlü sonuçlanmazken, Bolu İl Jandarma ekipleri soruşturmayı derinleştirerek tekrar açmaya karar verdi. Çalışmalar sonucunda Bolu Jandarması Afganistanlı Nesimullah K.'nın, kaçırılmadığını Pakistanlı arkadaşları Amir S., Bahtiyar A., Shakir U., Taj M. tarafından öldürüldüğü tespit edilmişti. Yakalanan 4 arkadaş gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

CİNAYETİ NASIL İŞLEYECEKLERİNİ ANLATMIŞLAR

Olayın, Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında tutuklu sanıklar Amir S., Bahtiyar A., Shakir U., Taj M. Kişinin Ölmesinden Yararlanarak Hırsızlık, Tasarlayarak Öldürme” suçlamaları ile hakim karşısına çıktılar.

Mahkeme heyeti yoklamanın ardından duruşmaya tanık olarak SEGBİS aracılığı ile bağlanan Shakirullah Seyidi'yi dinledi. Seyidi, Amir, İstanbul'da planı yaptıklarını bana anlattı. Önce Amir kafasına sonra da Bahtiyar boynuna nacakla vurdu. Beraber ölmesini beklemişler. Daha sonra kimsenin olmadığı bir yere gömüp, üzerini çalı ve çöple örtmüşler. Daha sonra cinayeti örtbas etmek için Nesim'in evine giderek camları kırıp zarar vermişler. Olayı da jandarmaya anlatmışlar. Shakir ve Taj yanlarında bir şey yapmamışlar” dedi.

“BU CİNAYETİ BİR BAŞKASI İŞLEDİ”

Tanığın sözlerinin ardından savunmasını yapan sanıklardan Bahtiyar A. ise tanık Seyidi'nin bu sözleri para için söylediğini ve birilerini koruduğunu ifade ederek, Yüzde yüz yalan söylüyor. Yüzünden belli zaten. Para için yapıyor. Başkalarını korumak için söylüyor bunları. Bu cinayeti bir başkası işledi. Olay bizim üstümüze kaldı. Başkasının cezasını çekiyoruz. Cinayete dair kayıtlar var ama nerede bilmiyorum. Cinayeti işleyen asıl kişilerin hepsi Amir'in arkadaşı. Amir bize işkence yaptı” şeklinde konuştu.

Bahtiyar'ın ardından konuşan Taj ise suçsuz olduğunu ve tahliye olmak istediğini söyledi.

“GERÇEKLERİ ANLATSA KİMİN NE CEZA ALACAĞI ORTAYA ÇIKACAK”

Sanıklardan Amir S. ise Bahtiyar A.'nın sözlerini yalanladı. Bahtiyar A.'nın gerçekleri anlatsa kimin ne ceza alacağının ortaya çıkacağını söyleyen Amir S., Bahtiyar yalan söylüyor. Suçtan kurtulmak için böyle konuşuyor. Gerçekleri anlatsa kimin ne ceza alacağı ortaya çıkacak. Her mahkemede diğer 2 sanığı bana karşı dolduruyor. Bu ikisi suçsuzlar. Bahtiyar'ın yalanları yüzünden burada bu kadar ceza çekiyorlar” ifadelerini kullandı.

“NESİM VE BAHTİYAR KÜFÜRLEŞİYORDU”

Son olarak dinlenen sanık Shakir U. ise Nesim ve Bahtiyar'ın olay günü küfürleştiğini söyledi. Shakir U., Ben olayı görmedim ama cesedi gördüm. Nesim ve Bahtiyar olay günü küfürleşiyordu. Ardından Bahtiyar gelip öldürdüğünü anlattı. Bahtiyar buraya gelirken, Amir'i bize kötülüyordu. Ayrıca Amir'i isterse ömrünün sonuna kadar hapis yatırabileceğini de söyledi” dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların savunmalarını tamamlamasının ardından tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 17 Ekim 2019 tarihine ertelenmesine karar verdi.