İl Sağlık Müdürü Mahmut arık, şu anki görevinin yanında Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini de yürütecek.
İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık mevcut görevinin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde görevden alınan İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Dudak'ın yerine de bakacak.
Yeni görevini soysam medyada yaptığı açıklama ile duyuran Arık, Bu günden itibaren Bolu Sağlık Müdürlüğü yanında Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini de yürütmeye başladım. Dualarınızı bekliyorum” dedi.
Sağlık Bakanlığı'nı yeniden yapılandıran 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmündeki Kararname” 02.11.2011 tarih ve 28103 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, yeni düzenleme ile Bakanlık teşkilat yapısı değişmiş, illerde Halk Sağlığı Kurumu ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kurulmuştu.
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü aynı binada hizmet vermeye başlamıştı.
İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta Kontrol Merkezi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve İl merkezinde 4 ve ilçelerde de 8 olmak üzere toplam 12 olmak üzere 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarından sorumlu olmuştu.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ise, Toplum Sağlığı Merkezleri, Üreme Sağlığı Bölge Eğitim Merkezleri, Verem Savaş Dispanseri, Aile Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği Birimleri, Sağlık Evleri, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi ( KETEM ), Göynük İlçe Hastanesi ve Mengen İlçe Hastanesinden sorumlu olmuştu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise, İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi, Gerede Devlet Hastanesi, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi, Mudurnu İlçe Entegre Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden sorumlu duruma gelmişti.
Arık, bugünden itibaren, 112 Komuta Kontrol Merkezi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yanı sıra, Bolu'da bulunan Toplum Sağlığı Merkezleri, Üreme Sağlığı Bölge Eğitim Merkezleri, Verem Savaş Dispanseri, Aile Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği Birimleri, Sağlık Evleri, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM), Göynük İlçe Hastanesi ve Mengen devlet Hastanesinin yönetiminden de sorumlu olacak.