​Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile Bolu İli Arı Yetiştiriciliği Birliği ile ortaklaşa organize edilen çıplak köklü akasya fidanı dağıtımı Bolu Orman Fidanlık Şefliğinde düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Fidan dağıtım törenine Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü, Bolu Orman İşletme Müdürü, Fidanlık Şefi, Bolu İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İsmail Ünalan ve Arı Yetiştiricileri Birliği Üyeleri katıldı.
Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin törende yaptığı konuşmasında; Türkiye Arıcılığının Avrupa'daki konumundan söz ederek yurt dışı seyahatlerinde özellikle Macaristan'da arıcılık ile ilgili faaliyetleri gözlemleme fırsatı bulduğunu, ülkemiz arıcılığının potansiyel olmasına rağmen verimli bir şekilde kullanılamadığını, kovan başına alınan bal miktarının ülkemize göre iki kattan daha fazla olduğunu, bunda da en büyük etkenin akasya, ıhlamur, kestane ve üvez gibi arıların çiçeklerinden faydalanabildiği ağaçlardan kurulu ormanların etkili olduğunu belirtti.
Ülkemizde de arı yetiştiriciliğinin eskiye göre daha bilinçli yapıldığını ifade eden Bölge Müdürü, bunun için orman teşkilatı olarak gerekli destek ve katkılarının artarak süreceğini belirtti. Konuşmasının devamında akasya ağacı ile ilgili teknik bilgi veren Bölge Müdürü Yusuf Şahin, akasya ağacının değişik iklim koşullarına uyum sağlayabildiğini, ağacın çiçeklenme dönemi olan nisan-haziran aylarında arıların bu ağacın çiçeklerinden istifade ettiğini, bu sebeple orman teşkilatı olarak birçok yerde bal ormanı projelerini hayata geçirdiklerini, bu projelerde de akasya fidanlarının çoğunluklu olarak kullanıldığını belirtti. Konuşmasına törene katkıda bulunan teşkilat mensubu meslektaşlarına ve Arıcılar Birliği Başkanı İsmail Ünalan'a ve üyelerine teşekkür ederek son veren Bölge Müdürü, geçen yıl 3000 adet fidan dağıtıldığını, bu yıl ise 5000 adet akasya fidanı dağıtılacağını, dikilecek fidanların ülkemiz ormancılığı ve arıcılığına hayırlı olmasını diledi.
Arıcılar Birliği Başkanı İsmail Ünalan ise yaptığı konuşmada Bolu'da bal üretimine katkıda bulunmak üzere bu çalışmaya dahil olduklarını ve dikilecek fidanlarla birlikte istenilen hedefe ulaşabileceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından akasya fidanının dikimi konusunda bilgiler verildikten sonra 100 kişiye 50'şer adet olmak üzere toplam 5.000 adet çıplak köklü akasya fidanı dağıtımı yapılan törende, ağaçlandırılacak bölgelere arı yetiştiricileri tarafından dikilecek her akasya ağacı ile üretilen bal miktarında üretici ve ülke ekonomisine sağlanan katkının artırılmasının hedeflendiği belirtildi.