“Tarihimi Öğreniyorum” projesi kapsamında, Gerede İlçe Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Müftülük hizmet binasında Arapça ve Osmanlıca kursları başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, kütüphanelere milyonlarca Arapça ve Osmanlıca yazılmış eser olduğunu, bu ilim, irfan ve hikmet sahibi eserleri keşfedecek okuyacak insana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Talep üzerine daha öncede Arapça kursu açtıklarını kaydeden İzmirli, İlahiyat ön lisans okuyan öğrencilerimiz için tekrar Arapça kursu açtık. Osmanlıca ikinci etap eğitimleri devam ediyor. Medrese usulü Arapça kursu açıyoruz. Vaizlik ve müftülük ve diğer görevlere hazırlananlara yardımcı olmak için açtık. Kur'anı Kerim için dili Arapça, efendimizin dili de Arapçaydı, temel insani kaynaklara vakıf olmak Arapça bir metin okuduğunuz zaman anlamak ve anlatmak durumundayız. Diyanet İşleri Başkanlığı'da yaptığı son yıllardaki sınavlarda Arapça bilme yeterliliğini ölçmektedir. Din hizmetinde ve eğitiminde mutlak suretiyle Arapça bilmek önemli. Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Pazartesi günü Gerede Müftülük binasın da eğitimlere başladık” diye konuştu.

Gerede Müftülük binasında daha çok kurs açılması arzusunda olduğunu belirterek, Bu binayı gece gündüz değerlendireceğiz. İlim hayatımıza insan yetiştireceğiz. Gençlerimize örnek olacağız ve buralarda toplayacağız. İmam hatip okulları burada programlarını yapıyorlar. Gençler öz güvenlerini kazanıyor. Bu binayı imamlar eğitim görsün toplantılar yapsın diye yapılmadı tamamen devletimizin geliştirdiği programlar çerçevesinde Osmanlıca, Arapça ve Hat kursları açıyoruz” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi