Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, kentteki turizm belgeli 21 tesiste geçen yıl 25 bin 100 Arap turistin konakladığını söyledi.
Kaplan, kentin turizm açısından önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, Abant, Gölcük, Yedigöller ve Kartalkaya gibi dünyaca tanınmış turizm merkezlerinin ilgi gördüğünü anlattı.
‘Bolu, doğa turizminin yanı sıra tarihi yönden de çok zengin bir il' diyen Kaplan, Özellikle Mudurnu ve Göynük'te bulunan tarihi mekanlar tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği yerler. Özellikle Sudi Arabistan, Suriye ve Kuveyt'ten Arap turistler geliyor. Bolu'da bulunan turizm belgeli 21 tesiste bir yılda 25 bin 100 arap turist konakladı” şeklinde konuştu.
Kaplan, bu yıl daha fazla Arap turistin kenti ziyaret etmesini beklediklerini dile getirdi.
Abant Palace Otel Genel Müdürü Erol Oğuz da Arap turistlerin Abant'ın havasını doğal klima gördüğüne dikkati çekerek, Arap turistler, özellikle Abant Tabiat Parkı'na yoğun ilgi gösteriyor. Bunun en önemli nedeni tabiat parkının temiz havası ve dört mevsim güzel olması" ifadesini kullandı.
Oğuz, Arap turistlerin rezervasyon yaptırmaya başladığını anlatarak, ilginin ramazandan sonra daha da artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.