Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin bu ayki yönetim kurulu toplantısı Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yapıldı.
Birlik yönetim kurulunun almış olduğu karar neticesinde her ay ayrı bir ilçede yapılmaktaydı. Daha önce Kıbrıscık, Mudurnu, Seben, Göynük, Merkez ve Gerede'de yapılan yönetim kurulu toplantılarına o ilçedeki esnaf odası başkan ve yönetim denetim kurulları bu toplantılara katılmış idi. Bu sefer ki yönetim kurulu toplantısına Mengen'de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan, yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantı gündem maddeleri görüşülerek yapıldı. Açılış konuşmasını Birlik Başkanı Tahir Gayret yaptı. Gayret yaptığı konuşmada oda başkan ve yönetim kurulu üyelerine toplantıya katılmalarından ötürü teşekkür etti. Başkan gündem maddelerini okuyarak ikinci madde olan hesap raporlarının incelenmesi” maddesinde gelir ve gider raporlarını okuyarak izahatta bulundu. Gündemin üçüncü maddesi olan gelen yazı ve genelgelerin görüşülmesi” maddesinde Birlik Genel Sekreteri Ramazan Güzel, gelen yazı ve genelgeleri okuyarak bunları odalara gönderileceğini belirtti. Gündemin dördüncü maddesi olan ekmek hijyeni kurslarının açılması” konusunda birlik Başkanı Tahir Gayret açıklamalarda bulundu. Başkan açıklamasında; 19 Aralık 2012 günü yapılan kursa katılan 155 kişinin kursu başarı ile bitirip belgelerinin hazırlandığını belirtti. Yalnız ilçelerimizden katılımların az olduğunu önümüzdeki günlerde ilçelerdeki kursların yapılacağını belirtti.
Toplantıya katılan Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan yaptığı konuşmada, bu toplantınızı Mengen'de yapıldığı için onur duyduklarını başta belediye olarak esnaf ve sanatkarlar adına Birlik Başkan'a ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür etti.
Gündemin Dilek ve temenniler kısmında Birlik Başkanı Tahir Gayret Genel Kurulda seçildikten sonra yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Mengen ilçemizde bulunan odaların ve esnaf sanatkarların karşı karşıya geldikleri sorunlar hakkında bilgiler alarak karşılıklı diyalog halinde çözüm yolları arandı.
Birlik Başkanı Tahir Gayret son olarak toplantıya katılan tüm oda başkanlarına ve yönetim denetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Mengen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan ERÖZ yaptığı başarılı çalışmalarında dolayı Birlik Başkanı'na plaket verdi. Ayrıca topladığı pet şişe kapakları ile engellilere 23 adet tekerlekli sandalye kazandırması nedeniyle esnaf Onur Özcan'a teşekkür plaketi verildi.