Bolu polisi, TIR'ı ile kaza yapmasının ardından İzmit'ten çekici, Bolu'dan da çaldığı dorse ile nakliye işine devam eden kişiyi yakaladı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 19 Ekim tarihinde D-100 Karayolu Sanayi mevkiinde yol kenarında park halinde bulunan dorsenin çalınması üzerine soruşturma başlattı. D-100 Karayolu ve TEM otoyolu mevkiindeki mobese kameraları kayıtları incelenerek aracı çalan kişinin kimliği belirlendi. Ankara'nın Sincan İlçesi'nde yaşayan M.Ç. yakalanarak soruşturma kapsamında Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Yapılan soruşturmada, M.Ç.'nin TIR'ı ile kaza yapmasının ardından maddi zorluklar yaşayacağını düşünerek İzmit'ten çaldığı çekici ile yola çıktığı, Bolu'da da yol kenarındaki dorseyi çaldığı çekiciye bağlayıp Ankara'ya gittiği, nakliye işine çaldığı araçla devam ettiği belirlendi. İzmit'ten çalınan çekici ile Bolu'dan çalınan dorse Bolu'ya getirilirken, sahiplerine teslim edildi.

Çalınan dorsenin sahibi Cahit Özsoy ‘Emektarım' diyerek dorsenin her yerini inceledi. Dorseyi 19 yıl önce aldığını belirten Cahit Özsoy, Bu benim emektarım, onun sayesinde emekli oldum. Bulunmasına çok sevindim” dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. DHA