Bolu Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen tören ile 1 Milyon 140 bin Lira değerindeki 4 adet kamyon ve bir adet traktörün tanıtımı gerçekleştirildi.

HABER: ELİF ERDOĞAN

Kısa bir süre önce Bolu Belediyesi yeni iş makinaları ile araç filosunu güçlendirmişti. Araç filosunu her geçen gün hızla güçlendirmeye devam eden Bolu Belediyesi bugün Belediye Meydanı'nda gerçekleştirdiği tören ile Bolu Belediyesi'ne kazandırılan kırkayak ismi verilen 4 adet kamyon ve bir adet traktörü tanıttı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu araçların değerinin 1 Milyon 140 bin lira olduğunu söyleyerek, bu gece aynı modelden 4 adet kamyonun daha geleceğini ve bu rakamın 2 Milyon 350 bin lira olacağını belirtti.

“BU ŞU DEMEKTİR; ...”

Araç tanıtım töreninde konuşan Başkan Yılmaz, Bolu Belediyesi araç ve ekipman açısından her gün güçlenmeye devam ediyor. İş Makinaları olarak geç kalmış olmamıza rağmen adım adım iş makinalarımız gelmeye başladı. Şuan 4 tane yeni model kırkayak dediğimiz büyük araç aldık. Dört tanesi şuan geldi, dört tanesi de bu gece gelecek. Hemen arkasından da aynı modelin dört adet tırı gelecek. Şuan sadece gördüğünüz araçlar 1 Milyon 140 bin lira değerinde. Yeni geleceklerle beraber bu rakam 2 Milyon 350 bin lira olacak. Tırlar ile beraber bu biraz daha artacak. Yani bu şu demektir; Bolu Belediyesi her zaman araç açısından çok güçlü hale geliyor ve hizmetler açısından çok daha kaliteli hizmetler yapabilecek seviyeye doğru adım adım sizler sayesinde ulaşıyor” dedi.

NEDEN TRAKTÖR?

Bolu Belediyesi'ne kazandırılan traktör ile ilgili konuşan Başkan Yılmaz, Belki traktörün ne işi var burada diyeceksiniz. Asıl belki anlatılması gereken traktör. Biliyorsunuz bizim bir gen bahçemizin oluşturduğu 75 dönümlük bir arazi üzerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğüz oluşacak. Bolu'da tek tapu içerisinde 75 dönümlük arazi herhalde sadece bize aittir diyebilirim. Orada çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Her doğan çocuk için bir meyve fidanı dikiyoruz. Yılda 4 bin tane meyve fidanı dikiyoruz ve onlarla ilgili devasa bir arazi üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Şuan orada her yıl 4 bina tane meyve ağacı dikeceğimiz 350 dönümlük bir alan için çalışıyoruz. Amacımız şu ki, gelecekte çocuklar büyüyecekler ve kendi çocuklarına bu benim doğduğum zaman dikilen ağaç diyebilecekler” şeklinde konuştu.

“BU BELKİ TÜRKİYE'DE İLK”

Bolu Belediyesi tarafından yapılmaya çalışılan tarımsal faaliyetler ile ilgili konuşan Başkan Yılmaz, Bu belki Türkiye'de ilk. Böyle bir ağaç ormanını veya çocuklar için diktiğimiz meyve ağacı ormanını adım adım oluşturuyoruz. Geçen sene hatırlarsanız karpuz tarlası oluşturacağımızı söylemiştik. Şuanda ciddi anlamda bir karpuz tarlası, yanında kavunların ve aynı zamanda kabakların olduğu geniş bir arazide çalışma yapıyoruz. Arazide tarımsal faaliyetlere başladığımızda herhalde vazgeçilmez unsurlardan biri de traktör oluyor. Bu traktördeki amacımız Belediyecilik hizmetlerimiz dışında Bolu'muzda ziraat ile tarım ile uğraşan insanlarımıza örnek bir şeyler yapmak. Bizim insanımız gözünün görmediği ve neticenin alındığını bizzat hissetmediği bir işi yapmaz. Onun için son sezona yetişmesini arzu ettiğimiz karpuz tarlamız devam ediyor. Eğer bu işte başarılı olabilirsek, o zaman Bolu'da tarımla uğraşan bütün köylülerimize orayı izlettirerek, bu iş olabiliyormuş ve daha da karlıymış havasını orada oluşturabilmek ve örnek olmak için bu traktörü aldık. Evet belki rakamsal boyutu küçük ama anlam ve manası çok büyük bir araç diye görüyorum traktörü. Destek veren, gayret gösteren herkesi kutluyorum. Kendi ekibimi kutluyorum. Gerçekten kısa zaman zarfında ciddi bir başarı elde ettiler ve inşallah bu başarıları kalıcı olur. Bu araçların kazasız belasız Bolu'muza her anlamda hizmet etmesini temenni ediyorum ifadelerine yer verdi.