Sağlık Bakanlığı'nca geliştirilen Anne Oteli Projesi kapsamında İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde kalan annelere otel konforunda hizmet sunuluyor.
Hastanenin Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Zeynep Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne otelinin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde bebekleri tedavi gören anneler için hazırlandığını söyledi.
Bebeklerin iki saat arayla annelerinden süt emmesi gerektiğini belirten Baysal, "Anneler ya hastane bahçelerinde bekliyor ya da eve gidip geliyordu. Annelerin çocuklarını daha rahat emzirebilmesi için anne oteli yapıldı" şeklinde konuştu.
"Annelerimiz sürekli hastane koridorlarında beklemek zorunda kalıyordu" diyen Baysal, şöyle devam etti:
"İçinde bulundukları durum annelerde fizyolojik ve psikolojik yıpranmaya neden oluyordu. Kış aylarında uzak ilçelerde yaşayan anne adaylarımız da otellerimizde kalabilecek. Annelerimiz doğumdan birkaç gün önce otelimize yerleşebilecek. Anne oteli sayesinde anne adaylarının yolda doğum riski ortadan kalkmış olacak. Anne ve bebeğin sağlığı açısından hastanemizde doktor kontrolünde doğum gerçekleşmiş olacak."