Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan Akil İnsanlar turlarına başladı. Karadeniz Bölgesi'nden sorumlu olan Akil İnsanlar Heyeti, Gazelle Otel'de belirlenen yaklaşık 70 katılımcı ile bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Akil İnsanlar Heyeti üyeleri, PKK ile yapılan müzakereler hakkında detaylı bilgiler vermezken, konuşmalarında akan kanın bir şekilde durudurulması gerektiğinin altını çizdiler.
Toplantıya siyasi parti temsilcilerinin çağrılmadığı görünürken, bunun yerine çoğunluğunu sivil toplum örgütü temsilcilerinin oluşturduğu yaklaşık 70 kişi ile bir araya geldiler.

Amaçlarının Karadeniz bölgesinde bölge halkının nabzını tutmak, bildiklerini anlatmak, bölge halkının süreç ile ilgili düşüncelerini almak, bölge halkının süreç ile ilgili endişelerini dinlemek ve bunları rapor etmek üzere oluşturulmuş olan bir heyet olduklarının altını çizdiler.

Toplantıya katılan heyet üyeleri şunları söylediler;
HALKIN DÜŞÜNCELERİNİ RAPOR EDEREK HÜKÜMETE İLETMEK…”
Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı KTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez; “Akil insanlar farklı algılanabilir. Akil kelimesine takılamayalım. Heyette bulunan 9 kişi ile yol haritamızı belirledik. 18 İl'e gedeceğiz. Bu gün ilk günümüz. Düce'nin ardından Bolu'da sizlerle bir araya geldik. Vedat Bilgin ve Orhan Gencebay mazeretlerinden dolayı aramızda yoklar. Bizim işleyiş şeklimiz şu şekilde; Bizler burada konuşmayacağız. Aksine sizleri dinlemeyip, sizin söylediklerinizi bir rapor halinde hükümete ileteceğiz. Bizim yaptıklarımız bazı kesimler tarafından çok eleştiriliyor. Şu anda siyasi bir süreç yaşıyoruz. Ancak siyasilerden gelen eleştirileri de dikkate almıyoruz. Bizim asıl hedefimiz. Halk ile irtibata geçmek ve halkın düşüncelerini rapor ederek hükümete iletmek.”
“BOLU'NUN HAVASI SERTTİR”
Tesk Başkanı Bendevi Palandöken; Bolu'nun havası serttir ama insanı merttir. Biz heyet olarak Karadeniz insanıyla buluşmakla görevlendirildik. Ve amacımız halkı temsil eden sivil toplum örgütlerinin görüşlerini rapora yansıtmak.”
SİZİN POSTACILIĞINIZI YAPIYORUZ”