Bolu Orman Bölge İl Müdürü Yusuf Şahin, sıcakların zirve yaptığı son dönemlerde vatandaşları ormanlık alanda sigara izmariti ve cam şişelerini atmamalarını, tarımla uğraşan çiftçiler içinse anız yakmamaları konusunda uyardı.

Bolu Orman Bölge İl Müdürü Yusuf Şahin yaptığı açıklama da, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü olarak sahip olduğumuz ormanları en iyi şekilde yöneterek ve işleterek Ülkemizin menfaatlerine sunma gayretindeyiz bu bağlamda, Bölge Müdürlüğü olarak ilimizde 650 Bin hektarlık ormanımız mevcut Bu ormanlık alanların %40'ı yangına hassasiyet bakımından 2'nci derece olan bölgelerdir. Bu da yaklaşık olarak 250 Bin hektara tekabül etmektedir” dedi.

Olası Orman yangınlarına karşı hazır tetikte beklediklerini belirten Şahin, Bu 250 Bin hektarlık alana, 15 adet arozöz, 3 adet su ikmal aracı, 10 adet yangına ilk müdahale aracı, 70 su tankeri, 4 adet dozer, 1 ekskavatör, 1 trayler, 10 greyderle ormanlarımızı koruyoruz. Yine 256 adet orman memuru, 500 adet işçi statüsünde personel olmak üzere toplamda 756 adet personelimizle birlikte orman yangını açısından koruma çalışmalarını sürdürmekteyiz. Elimizdeki bu ekipmanlar ve personelimizle birlikte sıcaklığın zirve yapmış olduğu bu günlerde son derece dikkatli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarıda uyaran Şahin, Vatandaşlarımızın da bu son günlerde dikkatli olmasında fayda var. Özellikle ormanlık alan ve bölgelerde sigara izmaritlerini, ve cam şişelerini atmamalarını, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın da anız yakmamaları konusunda buradan uyarmak istiyorum. Bizlere yardımları olan başta Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, ilimizde valimiz, belediye başkanlıklarımız, kaymakamlıklarımız, ve köy halkımızın bizlere sonsuz yardım ve gayretleri var. Bu noktada sizlerin aracılığı ile kendilerine şükranlarımı bildiriyorum” diye konuştu. Haber Merkezi