Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklama da çiftçiler çıkabilecek yangınlara karşı anız yakılmaması konusunda uyarıldı.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;

“Yapılan araştırmalar sonucunda anız yakmanın toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozduğu, verimliliği düşürdüğü ve biyolojik dengeyi olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiştir.

Bu sebeple ilimizde anız yangınlarının önüne geçmek amacı ile arazi kontrollerine çıkılmakta, kontrollerin yanında çiftçilere de lifletler dağıtılarak anız yangınının zararları konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Hububat hasadından sonra toprak işlemede kolaylık sağlamak, hastalık ve zararlılarla mücadele edilmesi, yabancı ot kontrolü ve hasat sonrası artıkların ekonomik bir değer taşımadığı düşünceleriyle ve çoğu zaman bir alışkanlık haline geldiği için yasak olduğu halde anız yakma olaylarıyla karşılaşıldığı için ilimizde arazi kontrollerine çıkılmaktadır.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılan açılamada, Toprağa ve doğaya verdiği zararlar nedeniyle anız yakılmaması konusunda çiftçiler uyarıldı” (Haber Merkezi)