Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve İzzet Baysal Vakfı'nı Bolu'ya ve ülkemize armağan eden İzzet Baysal, vefatının 13'üncü yıl dönümünde AİBÜ Gölköy Kampüsündeki Anıtmezarında düzenlenecek olan törenle anılacak. AİBÜ yönetimi bu anlamlı günde sosyal medyayı da kullanarak ‘#Kalbimizdesin İzzet Baysal' diyecek.
Anıtmezarda yapılacak törende, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un konuşmalarının ardından Bolu Müftüsü Mehmet Şahin hatim duası okuyacak.
Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda devam edecek olan anma programında, AİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün hazırladığı Yeğenlerinin Dilinden İzzet Baysal” isimli belgesel gösterimi yapılacak. İzzet Baysal Vakfı'nın uluslararası yayın yapan öğretim elemanları için verdiği ödüllerin takdiminin ardından Türk Sanat Müziği dinletisi sunulacak. Programın sonunda, yine AİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 20 yılda AİBÜ” isimli grafik ve fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.