Omuriliğinde ki tümörden dolayı aniden bacakları tutmayan, felç geçiren ve yürüyemeyen Yusuf Çilli, Özel Fatma Hatun Hastanesinde sağlığına kavuştu.

Omuriliğinde bulunan tümörün baskı yapması sonucu birdenbire bacaklarında his kaybı yaşayan ve yürüyemeyen Yusuf Çilli, Özel Fatma Hatun Hastanesi'nin başarılı Beyin Cerrahisi ekibi sayesinde yürümeye başladı. Özel Fatma Hatun Hastanesinin tanınmış doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Polat tarafından ameliyata alınarak sağlığına kavuşan 54 yaşında ki Yusuf Çilli, yolda yürürken karnında ve omzunda şiddetli bir ağrı hissettiğini ve sonrasında yürümekte zorlandığını ifade etti.

Yaşadıklarını anlatan Çilli, Düzce Kaynaşlı'da yaşıyorum. Yolda yürürken bir ağrı hissettim. Karın bölgesinden omuza kadar tamamen ağrımaya başladı, durdum biraz dinlendim. Biraz egzersiz yaptıktan sonra eve geldim. Yani 300-400 metre daha yürüdüm. Eve geldiğim de biraz dinlendim geçer gibi oldu. Tekrar başladı daha sonra baktım iş olacak gibi değil bacaklarım hissiyatını kaybetmeye başladı. Kardeşimle Düzce'ye Tıp Fakültesine gittik önce orada acilde iğne yapıldı. Hastaneye giderken ben bacaklarımda ki hissiyatı kaybettiğim için beni arabaya evdekiler bindirdi, çünkü benim belden aşağım tutmuyor dedim. Daha sonra oradan iğne yaptılar acil olduğu için. Bindim arabaya eve geldim. Yarım saat geçti tabi etkisi kayboldu iğnenin. Sonra yine bacaklarımda ki hissiyatı kaybetmeye başladım. Bolu'da dayımın oğlu var ve onu aradık akşam saat 7 buçuk 8 civarlarında Fatma Hatun Hastanesine başvurduk. Nöbetçi Doktor hemen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Polat'ı aradı. Doktorumuz hemen geldi ve gerekli tetkikleri yaptılar, acil sırt MR çekildi. Sabah 10 buçukta ameliyata girdim.” dedi.

Ameliyat sonrasında yürümeye başladığını ifade eden Çilli, Ameliyatım çok başarılı geçti. Allah'a çok şükür iyiyim. Devlet de olsa özel sektör de olsa bir rekabet var hastaneler arasında. Bu da biz vatandaşların işine yarıyor. Sağlık açısından memnun edici bir durum. Doktorum Ömer Polat'tan Allah razı olsun, onun sayesinde erken müdahale ile yürüyorum. Tüm Fatma Hatun Hastanesi çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yusuf Çilli'nin yürüyememe durumu ve ameliyatı ile ilgili olarak bilgi veren Özel Fatma Hatun Hastanesi doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Polat, Yusuf Bey pazar günü bel ağrısı ayaklarında ki güçsüzlük hissiyle Düzce'de Üniversite Hastanesi acil servisine başvurmuş, yapılan enjeksiyon sonrasında ağrısı azalmış ama daha sonra hastanemize bacaklarında tutmama yürüyememe şikâyeti ile başvurdu. Hastayı acil serviste gördüğümüzde her iki ayağında tam felç hali, karın bölgesinde göbek hizasından aşağısında hiç his olmadığını tespit ettik.Bu durum omurilikle ilgili çok ciddi bir hastalık olabileceğini düşündürüyordu. Acil olarak omurilikle ilgili problemi ortaya koymak için MRI çekildi. Gece operasyon hazırlığı öncesinde verilmesi gereken ilaçları verildi. Tüm hazırlıkları yapılarak sabah ameliyata aldık. Sırt bölgesinde omuriliği sıkıştıran bir tümör tespit ettik. Ameliyat ile tümör tamamen çıkarıldı. Omurilik rahatlatıldı. Ameliyattan çıkan hastamızın uyandığından itibaren ayaklarını hissetmeye başladı. Ertesi günde kendi başına desteksiz yürüyebilecek kadar düzeldi. Yusuf bey, hastalığı çok erken teşhis edilip, çabuk müdahale yapıldığı için bacaklarındaki felçten kurtulması mümkün oldu. Bundan sonra omurilikten çıkardığımız tümörün patoloji tahlili çıkacak ve devam tedavisi sonuca göre planlanacaktır.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi