Başkent Ankara'da yaşayan Bolulular kurdukları dernekler çatısı altında birleşerek Federasyon kurdular.

Ankara ve Ankara dışında bulunan Derneklerin birleşmesiyle "Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu" kuruldu. Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne yapılan müracaat neticesinde 11.12.2015 tarihinde 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 96. maddesi gereğince federasyona 06-122- 142 kütük numarası verilerek kurulmuş oldu. Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu; Ankara Bolulular Derneği, Dörtdivan Köroğlu Kültür ve Dayanışma Derneği, Göynük Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bolu Göynük Tekirler Köyü Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği ve Yeniçağa Ayışı Derneği'nin birleşmesi ile kuruldu.

Ankara Bolulular Derneği Başkanı Uğur Salih Uçar,“Ankara da çalışmalarımızdan biri olan federasyonlaşmayı gerçekleştirerek, Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu'nu kurduk. Federasyonumuz İlimize, ilçelerimize, köylerimize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diler, gelişmemiz ve ilerlememiz hususunda katkılarınızı bekleriz" dedi.

Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Kurucu Dernek ve Kurucu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ankara Bolulular Derneği, Göynük Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bolu Göynük Tekirler Köyü Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği, Dörtdivan Köroğlu Kültür ve Dayanişma Derneği, Yeniçağa Ayışığı Derneği.

Kurucu Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer alıyor; Engin Ulaş, Av. Yusuf Tuna, Sedat Öztürk, Ramazan Yaman, Şerife Fatma Erbil Haber Merkezi