Türk Metal Sendikası Bolu Şubesinin 13 Aralık 2013 tarihinde örgütlendiği ve 16 Aralık 2013 tarihinde yetki tespiti çıkan, 8 Ocak 2014 tarihimde ise yetki belgesini alınan Kombassan Holding'e bağlı Anadolu Rulman fabrikasında işverenle anlaşılamayınca grev kararı alındı. Greve Bolu'dan da destek gitti.
Düzce Cumayeri ilçesinde faaliyet gösteren Kombassan Holdin'e bağlı Anadolu Rulman firması çalışanları greve çıktı. Sendikalı olmak için Türk Metal Sendikasına üye olan çalışanlar sendikanın çalışanların haklarını korumak için girdiği mücadelede işverenle anlaşamayınca greve çıkma kararı aldı.
Türk Metal Sendikasının işyerinde tüm çareleri kullanması sonrası 18 Temmuz 2014 günü son çareyi de kullandı ve grevi başlattı. Düzce Cumayeri'nde faaliyet gösteren Anadolu Rulman iş yeri için alınan Grev Uygulama Kararının ardından işverenin sözleşme sürecini sabote eden yaklaşımı ve uzlaşmaz tavrını sürdürmesi nedeniyle grevini 18 Temmuz 2014 Cuma günü Saat: 07:30'da başlattı.
Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi grevin başlaması sırasında kısa bir konuşma yaparak işvereni bir kez daha uzlaşmaya davet ettiler. Elçi; bu grev uygulamasında tek sorumlunun Anadolu Rulman yönetimi olduğunu söyleyerek, bu kararı almaya ve uygulamaya işverenin açıkça zorladığını ve bu grevle yaptığımız mücadeleyi Anadolu Rulman işçisinin kazanacağını ifade etti.
Greve çıkan üyeler grev halayı çekerek ve sloganlar atarak greve katıldı. Greve Türk metal Sendikası Bolu Şube Yönetim Kurulu ve Türk Metal Sendikası Düzce İl Temsilcisi Murat Ardıç da destek vererek Anadolu Rulman emekçisinin yanında yer aldılar.
Grev sözcüsü bir konuşma yaptı. Konuşmasında şu sözlere yer verdi; Sayın Basın Mensupları, Çok değerli Türk Metal Sendikası üyesi emekçi arkadaşlarım Biz Anadolu Rulman emekçileri olarak sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyoruz. Bizler de Türk Metal büyük çınarının Düzce Cumayeri'ndeki bir dalıyız. Bizler de sizin gibi ekmeğinden başka gayesi olmadan çalışan, üreten kazandıran ve kazanmak isteyen metal işçisi emekçileriz. Ancak içinde bulunduğumuz zor çalışma koşullarının iyileştirilmesi için işverenle masaya oturmak istediğimizde Anadolu Rulman yönetimi koşullarımızı kabul etmedi ve biz de sendikamızdan aldığımız güçle greve çıktık. Anayasal hakkımızı kullanarak bugün itibari ile grev kararı almış bulunuyoruz. Bu süre zarfında Sendikamız Türk Metal daima yanımızda oldu. Haklarımızın alınması için bütün imkanlarını seferber eden Türk Metal; yanımızda olduğu sürece de asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizler sendikamızla bir bütünüz. Ancak sendikamızın birlik ve beraberlikle bize sağladığı güç sayesinde ayakta durabiliriz. Grev süresi boyunca, işvereni bizim hakkımızı vermeye zorlayan bizim adımıza mücadele eden bir sendikamız olduğu sürece bizi kimse yıkamaz, yıldıramaz, hakkımızı gasp edemez.
Biz Türk Metal'in 160 bin metal işçisi üyesinin, işyerimizin aynı ilde faaliyet gösteren Allegion ( İTO KİLİT ), Ümran Boru, çalışanlarının yaşadığı ve çalıştığı şartlara sahip olmak istediğimiz için grevdeyiz. Çünkü orada Türk Metal var. Biz sendikamız Türk Metal sayesinde haklarımızı öğrendik, onun sayesinde mücadele etmemiz gerektiğine inandık. Sahipsiz olmadığımızı, kaderimizin işverenin iki dudağı arasında olmadığını Türk Metalle öğrendik.
İnanıyoruz ki bu birlik ve beraberlik sonuç verecek ve işveren bizimle masaya oturmaya razı olacak.
Bizlerin arkasında dim dik duran Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak'a ve şube başkanımız sayın Özgür Elçi'ye huzurlarınızda bütün arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve diyorum ki; Yaşasın mücadelemiz, yaşasın Türk Metal, yaşasın biz emekçilerin birliği beraberliği ve kardeşliği.”