Vali İbrahim Özçimen, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşundan itibaren demokrasinin yerleşmesinde önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, halkın haber alma hakkına önemli katkılar sağladığını bildirdi.
Özçimen, AA'nın 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, AA'nın milli mücadelenin tüm dünyaya duyurulabilmesi amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu, Türkiye'nin en önemli haber kurumlarından biri olduğunu kaydetti.
Özçimen, mesajında şunları ifade etti:
"Zor şartlar altında kurulan Anadolu Ajansı, kuruluşundan bugüne kadar, demokrasimizin yerleşmesinde önemli bir misyonu yerine getirmiş, halkımızın haber alma hakkına önemli katkılar sağlamıştır. İlkeli, tarafsız, sorumlu habercilik anlayışıyla uzun yıllar görevini yürüten Anadolu Ajansı, yayıncılık anlayışı ve misyonuyla milletimizin güvenini ve saygısını kazanarak basınımızın temel taşı olmuştur.
Dünyanın önde gelen bir ajansı olması umut ve dileklerimle Anadolu Ajansının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum."