Kalın bağırsağında oluşan kötü huylu polip kistler nedeniyle kanser riskiyle karşı karşıya kalan 29 yaşındaki Gökhan Usta, Özel Çağsu Hastanesi'nde ameliyat olarak hayata yeniden bağlandı.

Bolu'da yaşayan Gökhan Usta, makattan kan gelmesi ve karın ağrısı çektiği için birçok ilin hastanelerine giderek şifa aradı. Diğer illerde hastalığına derman bulamadığını belirten Usta, Özel Çağsu Hastanesinin tecrübeli doktoru Genel Cerrah Op. Dr. Fatih Kar ile tanıştıktan sonra hayatı değişti. Ailesinde kalın bağırsak kanseri bulunan Gökhan Usta'ya, Çağsu Hastanesinde Familyal Adenomatöz Polipozis Koli” tanısı konuldu. Tanı üzerine hastanın kanser riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Op. Dr. Fatih Kar, hastasını ameliyata alarak yaklaşık 8 saatlik operasyonla yeniden hayata bağladı. Genel Cerrah Op. Doktor Fatih Kar gerçekleştirilen başarılı operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Gökhan hastamız, makattan kanama ve karın ağrısı şikayetleriyle bize başvurdu. Daha önce de ailesinden benzer şikayetleri olanlar bu yönde tetkik edilmiş ve kendisi aile olarak Familyal Adenomatöz Polipozis Koli tanısı almış bir hastamızdı. Kalın bağırsağının içinde önce iyi huylu olarak başlayan ve sonra kansere dönüşen polip dediğimiz kistlerle doluydu. Bu hastalık toplumda oldukça nadir rastlanan bir hastalıktır. Tanısı kesinlikle ameliyattır. Ameliyat olunmadığı takdirde mevcut poliplerin kansere dönme olasılığı yüzde yüzdür. Biz de hastamıza başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Oldukça uzun süren bir ameliyat oldu. Kalın bağırsağın tamamını alarak ince bağırsaklardan makatın ağzına yeni bir cep oluşturduk. Bu ameliyata tıbbi olarak Total Kolostomi adı verilmektedir. Bu kalın bağırsağın alınması hayatla bağdaşan bir durum. Kalın bağırsağın ana fonksiyonu suyu emilimidir. Bu fonksiyonu yapmadığı takdirde sulu bir dışkılama olacak. 1-2 yıla kadar bu sulu dışkılama olacaktır ve daha sonra yavaş yavaş makatın ağzında ince bağırsaktaki hücreler, kalın bağırsaktaki fonksiyonu görerek bu problemi minimize edecek diye düşünüyoruz. Gördüğünüz gibi hastamızın durumu gayet iyi durumda. Ama bundan da diyaloglarımız sürecek” dedi.

“BENİM İÇİN HAYAT BİTECEKTİ”

Başarılı ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan Gökhan Usta, Durumum gayet iyi ve artık hiçbir sıkıntım yok. Ankara-İstanbul'a gittik ama dermanı burada bulduk. Doktorumuz sayesinde iyileştik. Annem ve ablamda da aynı hastalıktan çıktı. Annem daha önce ameliyat olmuştu. Ama burada bir daha ameliyat olacak. Ben ameliyat oldum kurtuldum ameliyat olmasaydım durumum sıkıntılıydı. Hocalarımızın dediğine göre ameliyat olmasaydım kanser olacaktım. Benim için hayat bitecekti. Erken tanı sayesinde hayırlısıyla atlattık” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi