İlimizde bir işletmeci amatör balıkçıların tutması için Gölet'e bin 500 adet alabalık bıraktı.
Karacasu'da bulunan Belediye'ye ait Amcabey Göleti'nin işletmeciliğini yapan İbrahim Tosun, yaptığı açıklamada, amatör balıkçılığın desteklenmesi amacıyla bu uygulamayı başlattığını anlattı.
Gölette alabalık ve sazan balığı olmak üzere 8 bin civarında balık türünün bulunduğunu dile getiren Tosun, amatör balıkçıların tutması için Gölet'e bin 500 adet daha alabalık bıraktıklarını ifade etti.
Tosun, 2013 yılının Mart Ayı'ndan itibaren gölde amatör balıkçılar tarafından balık tutulmaya başlandığını belirterek, Gölde alabalık ve aynalı sazan bulunmakta. Bu balıkları yakalamak için amatör balıkçılardan olta başına 15 lira para alınıyor. Balıkçılar gün boyunca balık avlayabiliyorlar” diye konuştu.
Balık tutmak için Türkiye'nin değişik illerinden çok sayıda amatör balıkçının geldiğini anlatan Tosun, alileriyle gelen amatör balıkçıların, balık tutarak orman içerisinde piknik yapma imkanı bulduğunu söyledi.
Tosun, göle, balık üretim çiftliklerinde yetiştirilen balıkların bırakıldığını belirterek, "Balıklar çiftlikte özel olarak yetiştiriliyor ve belirli boya geldikten sonra göle bırakılıyor" şeklinde konuştu.