Gerede'de vakalara acil çıkış yapan ambulanslara, Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Merkez tarafından yada Sabancı Caddesi istikametinden gelen sürücülerin yol verilmediği görüldü.

112 Acil çıkış noktasından alınan ihbarları değerlendirerek hemen çıkış yapan ambulanslara tepe lambası açık ilerlemesine rağmen Gerede'de hastane çıkışında yol vermeyen ve şehir merkezinde yan yana park yapan bilinçsiz şoförler ekipleri mağdur ediyor. İtiraf etmemiz gerek, trafiğe çıktığımıza canavarlaşan bir ruh halimiz var. Ne yazık ki direksiyon başına geçince ne diğer sürücülere, ne yayalara ne de kurallara uymak konusunda dikkatli değiliz. Hepimizin şahit olduğu üzere trafikte ambulanslara yol vermiyoruz, önünü açmıyoruz. Doktoru, sağlık memuru ve şoförüyle bir vakadan diğerine yetişmeye çalışan ambulans sürücüleri, kendilerine araçların yol vermemesiyle birlikte vakalara yetişmekte zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

KENDİNİZİ DİĞERİNİN YERİNE KOYUN

Gerede Devlet Hastanesi'nden acil çıkış yapan ekiplerimiz belki de bizim bir hastamız yada yakınımız için hareket ediyor olabilir. Şehir merkezine yan yana çekmeyelim. Bu düşüncelerle yol vererek hem yasal zorunluluğu hem de insani ve vicdani yükümlülüğü yerine getirelim. Böylece Ambulans ve acil sağlık hizmetlerine göstermiş olacağımız duyarlılıkla sağlık hizmetlerinin daha hızlı sunulmasına katkı sunacağız. Gerede'de kural ihlalleri, yol vermemek yada yan yana araka arkaya çekilmiş birkaç araç gibi sebeplerle olay mahaline gitmekte büyük zorluk yaşayan ambulanslara yol verelim, bu konuda duyarlılık gösterelim. Haber Merkezi