Son dönemlerde spor tesisi konusunda çağ atlayan Bolu da yeni bir proje hayata geçiriliyor. Amatör takımlara yapılan amatör evindeki soyunma odalarının yanı sıra bütün kulüplere 50 m2 büyüklüğünde kulüp binaları yapılıyor.

Bolu'da Amatör takımların hizmetlerinin daha iyi olması ve spor turizminde ilimize de büyük bir katkı yapması düşünülen tesisler Bolu'da Spor Bakanlığının çalışmaları ile başladı.

Bütün kulüplere yapılacak binalarla ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapılması beklenirken, yer tahsisi yapıldı. İlimizde bulunan 20 amatör takımın Karaçayır'da kulüp binaları bulunacak. Bu binalar 24 saat kulüplere ve sporculara hizmet edecek. Sezon sonlarında da otele dönüşecek kulüp binaları, il dışından kamp yapmaya gelecek takımlara kiralanarak kulüpler gelir elde edecek. Amatör takımlar bu sayede kasalarına da para koyacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan Amatör takım kulüp başkanlarına ve yöneticilerine açıklamalarda bulundu.

“12 TANE FUTBOL SAHASI FARKLI MEKANLARA DİZAYN EDİLİYOR”

Şahan, Bizim Bolu da projelendirdiğimiz önümüzdeki günlerde de bu çalışmayla ile ilgili bir sunumunu yapacağımız 50 m2 den oluşan kulüp binaları 20 adeti amatör takımların olacak. Futbolcu kardeşlerimiz Karaçayır'da kendi oynayacağı maça 2 saat önceden gelip futbol oynadıktan sonra hemen ayrılmayacağı ve 24 saatini burada geçirebilecek yaşam merkezi gibi burada yaşayacak. Bu proje modern bir sistem hepimiz biliyoruz ki bu yaz döneminde 63 tane her düzeyde takım Bolu'ya kampa geldi. Tabii ki sezon ortasında ise Antalya'da 1400 takımın geldiğini biliyoruz. 63 takımın ilimize gelmesi sonrasında bu rakamında Bolu için çok düşük olduğunu görüyoruz. Bizim vizyon ve hedeflerimizden bir tanesi de Bolu'yu spor turizmin de iyi bir yere taşımak. Bu yapılacak kulüp binaları da spor turizminin gelişmesinde büyük bir katkısı olacak. Önümüzdeki günlerde Belediye ve Özel İdare kaynaklı, Bakanlık kaynaklı ilimize 12 tane futbol sahası farklı mekanlara dizayn ediliyor. Antalya'ya baktığımız 400 tane futbol sahası var buraya da 60 milyon dolar bırakıyorlar. Biz de bu sayıyı ne kadar yükseltebilirsek ilimize o kadar katkı sağlayacaktır. Bu yıl Bolu'da yapılan tüm spor müsabakaları Milli Takım Kampları ve diğer futbol takımlarının yeni sezon hazırlıkları ile birlikte Bolu'ya 7 milyon bırakmışlar” dedi.

“EN GÜZELİNİ BOLU'YA YAPMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Şahan, Bu çıtayı yükseltmek isterken sahalar ile birlikte barınma yerleri de çok önemli. İşte kulüplerimizi de burada düşünerek bizim yaptıracağımız 20 tane 50 m2'den oluşan kulüp binalarını hizmete girecek. Bu binalar sezon bittikten sonrada modüler olarak otel alanına dönüşüyor. Binalarımız ikişer katlı ortada bir sosyal tesisimiz olacak. Oyuncularımız bu sosyal tesis de oturup kalkabilecek maç izleyebilecek. Dolu dolu bir zaman geçirebilecek bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca kulüplerimize vereceğimiz bu kulüp binalarını sezon sonunda modüler olarak oluşacak oteli de kulüplerimiz kamp yapmaya gelen takımlara kiralayabilecek. Buradan da kendilerine gelir elde edebilecekler. Hizmet ettikleri amatör takımlara azda olsa bir gelir getirecekler. Bu çalışmalar devam ediyor. En güzelini Bolu'ya yapmak için hep birlikte çalışacağız. Sizde de bu enerjiyi görüyorum proje ile ilgili önümüzdeki günlerde geniş bir toplantı yapıp sizlere aha geniş çaplı bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.