Her geçen gün git gide kötüye giden amatör takımların son durumlarını görüşmek üzere önümüzdeki hafta amatör kulüp yöneticileri ve futbol taban birliklerinin yetkililerinin katılımı ile kritik bir toplantı yapılması bekleniyor.
Yıllarca Karaçayır'da soğuk havayı çeken, amatör futbolun bin bir zorlukları ile mücadele ederek gençlere spor yapma olanağı tanımak isteyen amatör kulüpler bir bir liglerden çekilmeye devam ediyor. Bu duruma çare bulmak isteyen Futbol İl Temsilciliği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, TÜFAD ve amatör kulüp yöneticileri amatörlerin durumlarını iyileştirmek için önümüzdeki hafta içinde kritik bir toplantı yapmaya hazırlanıyorlar. Önemli kararların alınması beklenen bu toplantı öncesi yıllarca ilimiz idarecilerinden istediği desteği alamayan ve reklam ve sponsorluk için gittikleri kapılarda sürekli değişik engellerle karşılaşan Amatör kulüplerin son bir hamle için bu toplantıyı düzenleyecekleri öğrenildi.
Halen tamamlanamayan Amatör evi başta olmak üzere küçük rakamları denkleştirip oyuncularına spor yapma imkanını maddi imkansızlıklar yüzünden sağlayamayan amatör kulüplerin bu toplantıda ne gibi kararlar alacağı ise önümüzdeki hafta içinde yapılacak toplantıdan sonra belli olacak.