13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşe Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Bolu ASKF Başkanı Sayın Zekeriya Gökmen, Bolu ASKF Yönetim Kurulu üyeleri, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, personel, spor kulübü temsilcileri ve sporcular katıldı.

Belediye Meydanında, Belediye Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüş, Anıtpark'ta son buldu. Anıtpark' daki tören Spor Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan yaptığı açılış konuşmasında; Spor kavramını, insanın hareket ihtiyacından kaynaklanan aktivitelerin planlı ve devamlı olarak yapılması olarak tanımladı.

Şahan, Amatör Spor Haftası kapsamında ilimizde düzenlenen organizasyonlara değinerek, organizasyonlara destek veren başta ASKF yetkilileri olmak üzere tüm kurumlara ve katılımcı sporculara teşekkür etti. Spor Genel Müdürlüğün Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ise yaptığı konuşmada; Gençlik ve Spor Bakanlığı içim amatör spor faaliyetlerinin önemini vurguladı. Bolu'nun spor kültürüne sahip Türkiye'deki ender kentlerden biri olduğuna değinen Kocakaya, spor yapan gençlerin hedeflerini yüksek tutarak, sporun zirvesi olan olimpiyat oyunlarda yer almayı ve madalya kazanmayı hedeflemelerini söyledi. Konuşmaların ardından yapılan tören ile Bolu'daki tüm spor kulüpleri adına Dağkent Engelliler Spor Kulübü yetkililerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri, protokol üyelerince teslim edildi. Öte yandan tüm yaz boyunca yüzme faaliyetlerine katılan özel sporcularımız da, katılım belgelerini protokol üyelerinin elinden aldı.