Amatör evinde rüya sona erdi. Yıllardır yapımı devam eden, amatör kulüplerin soyunma odaları ve sosyal alanlarının yer aldığı amatör evinde kuralar çekilerek, kulüplerin soyunma odaları belirlendi. Kura çekimine Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, ASKF Başkanı Zekeriya Gökmen, Futbol İl Temsilcisi Cemalettin Metin, ASKF yönetim kurulu ve spor kulüp yöneticileri katıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından amatör kulüplerin kullanması amacıyla yapımı tamamlanan Amatör Evi'nde mutlu son. Geçtiğimiz akşam kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kura çekimler sonucunda, kulüplein kullanacağı soyunma odaları sahiplerine teslim edildi.

20 takımın kullanması amacıyla yapılan soyunma odalarının dağıtım töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Amatör Evi'nin kura çekiminde bir araya geldik. Şu anda tesisimiz bitmiş bulunuyor. Her takımımızın kendine ait soyunma odası var. Bu sezonla alakalı yaklaşık 15 kalem soyunma odalarına malzeme aldık. Bu malzemelerimizin çoğu büro malzemeleri olarak alındı. Masasından, sandalyesine tutun, odalardaki kırtasiye malzemelerine varıncaya kadar alımı yapıldı. Ben özellikle amatör camiamızda ve amatör bir işi gönülden seven, maddi çıkar aramadan, işini yapan anlamına geliyor amatör. Profesyonel kişi ise bu işi meslek edinmiş kişidir. Profesyonel amatörün temelinde ise gönüllülük esasına dayanır. Bu saatte amatör iş için burada toplanılıyorsa, bu bir gönüllülük esasına göre yapılıyor. Amatör Evi dediğimiz zaman isminden de anlaşıldığı gibi çocuklarımızın, sporcularımızın nezih, temiz yerde soyunmaları, giyinmeleri olan bir hizmet binasını bitirmiş bulunuyoruz” dedi.