İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi'nin Kadın Doğum Hastanesi ile tek yönetimde birleştirilerek tam teşekküllü hastane olarak hizmet vermesine karar verildi. Açıklamayı yapan AK Parti Milletvekili Ercoşkun, İBDH Köroğlu Ünitesi ve Tıp Fakültesi'nin de tek yönetimle afiliye sürecine devam edeceğini kaydetti. Ercoşkun Ahmet Baysal'ın da bu durumu memnuniyetle karşıladığını belirtti.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun; Kamu Hastaneler birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Abdullah Danışman ve Mali Sorumlu Ali Rıza Zor ile birlikte basına açıklama yaptı. Ercoşkun yaptığı açıklamada alınan yeni kararla İBDH Köroğlu Ünitesi ve Tıp Fakültesi'nin afiliye sürecinin birlikte devam edeceğini ancak İBDH Merkez Ünitesi ile Kadın Doğum Hastanesi'nin ise tek yönetimle birleşerek kendi alanlarında hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. Ercoşkun, hastanenin AMATEM olmayacağının altını çizdi.

“DOĞRU BİR TERCİH OLMADIĞI ZAMANLA ORTAYA ÇIKTI”
Ercoşkun şöyle konuştu: Bolu açısından Bolu'daki sağlık sektörü açısından çok önemli gelişmeler söz konusu. Geçtiğimiz süreç aslında Ak Parti döneminde sağlıklı alakalı devrim niteliğinde değişiklikler söz konusu oldu. 10 sene 15 sene önce hiçbirimizin belki inanmayacağı sağlık sektörüyle alakalı bu değişikliklerin yansımasını hep birlikte gördük. Bolu'nun her köşesinde sağlık sektöründeki memnuniyetten vatandaşlarımızın memnuiyetinden bahsetmemiz mümkün. Bolu merkezde özellikle rahmetli İzzet Baysal'ın bize emaneti olan AİBÜ'deki Tıp Fakültesi'nin Sağlık Bakanlığı'na ait kuruluşlar yani kamu hastaneleri ile bir araya gelmesi süreci sonrasında bazı gelişmeler yaşanmıştı. Aslında bunun geçmişi de var. Bolu'da bu manada en önemli süreç geçmişte Köroğlu Ünitesi, Kadın Doğum Hastanesi ve içinde bulunduğumuz hastanelerin birleştirilmeleriyle alakalı bir süreç yaşanmıştı. O dönemde doğru olarak kabul edilen bu birleşim aslında daha sonra sebep olduğu olaylarla birlikte çok doğru bir karar olmadığı anlaşıldı. 3 hastanenin tek hastane olarak birleştirilmesi belki yönetim olarak tek kişinin yönetmesi anlamında bir faydası olabilir ama diğer taraftan Milli Eğitimdeki okullardaki norm kadro gibi tek hastane olarak bakanlıkta bunun görünüyor olması doktor sayısından personel sayısına kadar hemşiresinden yardımcı personeline kadar birçok sayının azalması ile alakalı bir netice doğurdu. Bu manada doğru bir tercih olmadığı zamanla ortaya çıktı. Bolu'da üst seviyede olan sağlık hizmetinin daha da yukarılara çıkarılması için ve sağlık turizminin desteklenmesi adına atılması gereken adımlar olduğunu gördük. Şuanda da Köroğlu Ünitesi ile Tıp Fakültesi'nin bu afiliye sürecinde devam etmesi ama diğer taraftan Kadın Doğum Hastanesi ile İzzet Baysal Hastanesi Merkez Ünitesi'nin burası da bize Rahmetli İzzet Baysal'ın emaneti, 2. Basamak sağlık birimi olarak hizmete girmesi yani tüm birimleriyle tam kapasite hizmete girmesi ve eksiklerin tamamlanmasıyla çok daha kaliteli bir hizmet verilecek.”

“KEŞKE AMCAM YAŞASAYDI …”
Basının sorularını ise Kamu hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu cevaplandırdı. Tahaoğlu İzzet Baysal vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ın hastanenin kendi haliyle tam teşekküllü olarak hizmet vermeye devam edeceğine karar verildiğini öğrendikten sonra Keşke Amcam yaşasaydı, bunu duyunca çok sevinirdi” dediğini söyledi. Öte yandan Tıp fakültesi Hastanesi'nin 38 milyon TL olan borcunun ödenerek 19 milyon TL'ye düştüğü ve borcun ödenmeye devam ettiği belirtildi. Haber Merkezi