İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi'nin taşınarak yerine AMATEM yapılacağı söylemleri hakkında konuşan BBP Bolu Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan, Oranın AMATEM yapılması Bolu'ya zarar verecektir” diyerek Bolu'da hastane yetersizliği varken Merkez Ünite'nin kapatılmasının daha da büyük sıkıntı doğuracağını belirtti. Alan, AMATEM'in başka bir yere yapılmasının uygun olacağını söyledi.

BBP Bolu Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan son günlerde Kamu Hastaneler Birliği bünyesine giren AİBÜ Tıp Fakültesi ve İzzet Baysal Devlet Hastanelerinin üniteleri hakkında fısıltı gazetelerinden yayılan söylemleri değerlendirdi. İlk olarak geçtiğimiz gün basının karşısına AİBÜ Tıp Fakültesi'nde üst üste gelen 6 ölüm vakasıyla çıkan Alan, Fakülte tarafından yapılan açıklama hakkında konuştu. Alan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında geçen günlerde bir açıklama yapmıştık, hastaların ölümüyle alakalı bir soru sormuştuk. Kendileri de aynı gün açıklama yaparak cevap verdiler ve böyle bir şeyin olmadığını söylediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan açıklamalara inanmak zorunda olduğunu belirten Alan, Bolu için doğru işlerin yapılmasına çaba gösterdiklerini kaydetti. Alan şöyle devam etti: Biz resmiyete inanmak ve güvenmek zorundayız. Böyle bir ölüm olmadığına da sevindik ama tabi bizim burada siyasi parti olarak bir görevimiz var. Halkın bize ilettiklerini basın yoluyla dile getiririz. Bizim basın açıklamamızdan ötürü hastanedeki herhangi bir arkadaşımıza ya da bölüme zararımız olduysa özür dileriz amacımız kesinlikle zarar vermek değil, soru sormaktı. Cevabını da aldık inşallah bundan sonraki sağlık alanındaki çalışmalar da iyi yönde ilerler diye temenni ediyoruz”

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi'nin taşınarak yerine AMATEM yapılacağı söylemi hakkında Alan şunları kaydetti: Bildiğiniz üzere Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yanında İzzet Baysal Merkez Ünitesi var. Buranın uzun zamandan beri taşınacağı ve AMATEM yani uyuşturucu bağımlılarının burada tedavi göreceği söyleniyor. Başhekim Yardımcılarımızla ve Eğitim Araştırma yöneticilerinin bazılarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda kesinlikle bunun olmayacağı, hastanenin taşınmayacağı hatta Merkez Ünite'nin genişletilip daha iyi hizmet vereceği söyleniyor. Benden bunu buradan halkımıza duyurmuş olayım. Bir anlamda da sigorta oluyor bu. Kesinlikle kapatmayacağız dediler. Seçim dönemi de yaklaştı böyle söylemler çoğalabilir. Burada yönetim eğer bir şey yapmaya kalkıyorsa bunu da baltalamamak lazım. Bolu için doğru yapılan her şeyin arkasındayız. Doğruya doğru, Yanlışa yanlış diyeceğiz. Bizim de istemeyerek bir hatamız olursa özür de dileriz.

Aynı iddialar Kadın Doğum için de söyleniyor. Yani orasının da kapatılıp eski Eğitim Araştırmaya taşınacağı söyleniyor. Orayla da görüştük. Şuanda depoların boşaltıldığı oraların da poliklinik yapılacağı bilgisi verildi. Yaklaşık 3 aydır halk arasında bu söylentiler çok yayıldı. Hatta yönetime bunları sorduk onlar da duymuş bunları. Keşke onlar da bir açıklama yapsaydılar biz de müsterih olurduk fazla üstlerine gitmezdik. Biz de bu soruları sormak zorunda kalmazdık. Şuanda yönetim tahmin ediyorum Bakanlıkla görüşme halinde. Bolu için yapılacak her doğru işin arkasındayız ama Bolu için zararı olacak her işin karşısındayız.

Bolu'da Köroğlu Ünitesi Hastanesi ve Kadın Doğum tıklım tıklım. Bolu'da hastane yetersizliği var. Bunu devletin gidermesi lazım. Özel hastaneler açılıyor ama niye biz halkımızı özel hastaneye mahkum edelim ki? Devletin burada görevini yapması lazım. Bolu'ya bir tane daha hastane yapması lazım. Biz bu iddialara bu yüzden önem veriyoruz. Merkez Ünite 2 sene önce tadilat oldu. Buradaki hastanenin kapatılıp oradaki hastaların Eğitim Araştırma 'ya nakledilip oranın AMATEM yapılması Bolu'ya zarar verecektir bize göre. AMATEM de yapılsın ama yeni bir yere yapılsın. Niye mevcut yerimizi daraltıp vatandaşı yığıyoruz? Biz buna karşıyız. Biz muhalefeti muhalefet olmak için değil, doğruyu yanlışı ayırt etmek için buradayız” Haber Merkezi